Τοπικά

Παράταση για έξι χρόνια στη μίσθωση του αναψυκτηρίου Μυλοποτάμου

Απόφαση για παράταση μίσθωσης του δημοτικού καταστήματος Μυλοποτάμου (αναψυκτήριο) συνολικού εμβαδού 15 τ.μ. στον ίδιο εκμισθωτή από το 2007 έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου. Το συγκεκριμένο μισθωτήριο έληξε στις 31 Μαρτίου 2020, η εν λόγω μίσθωση άρχισε μετά από φανερή δημοπρασία στις 10.12.2007 για έξι χρόνια, δηλαδή από 01/04/2008 έως 31/03/2014, ενώ στη συνέχεια εγκρίθηκε η αίτηση του εκμισθωτή για παράταση για έξι ακόμη έτη, από 01/4/2014 έως 31/3/2020.
Η νέα παράταση που αποφασίστηκε να χορηγηθεί είναι και πάλι για έξι χρόνια, ενώ θετική ήταν και η εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Τσαγκαράδας.

Το ενοίκιο για το ανωτέρω ακίνητο ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 894,44 ευρώ μηνιαίως.
Σύμφωνα με την εισήγηση, «ο εκμισθωτής όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει και έχει αναβαθμίσει την παραλία Μυλοποτάμου, είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου. Ο εν λόγω ενοικιαστής όλα αυτά τα χρόνια έχει προβεί σε πολλές βελτιώσεις του κτιρίου αυτού, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου με δικά του έξοδα σε συνεννόηση πάντα με την εκάστοτε δημοτική αρχή όπως έγινε και το 2018 που το κατάστημα επλήγη από τη θεομηνία, προέβη στην αποκατάσταση των ζημιών με δική του ευθύνη, καθώς επίσης και την καταβολή του ποσού των 14.500 ευρώ για τη νομιμοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Εξώδικο από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου
Στο μεταξύ, στην αποστολή εξώδικου για την είσπραξη των οφειλόμενων μισθίων από τον εκμισθωτή ελαιοπερίβολου στη θέση «Μαραθιάς» Τρικερίου θα προχωρήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Τις νόμιμες εξωδικαστικές πράξεις θα αναλάβει δικηγόρος, στον ορισμό του οποίου προχώρησε η Επιτροπή με την ίδια απόφαση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το