Τοπικά

Παράταση ενός έτους για τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο

Παράταση για ένα έτος προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση στην υποχρεωτική δημοσίευση περιλήψεων διακηρύξεων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο, η οποία λήγει στις 31-12-2020. Η σχετική διάταξη έχει ήδη ετοιμαστεί και θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις δημόσιες συμβάσεις που επικαιροποιεί συνολικά τον ν. 4412/2016.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργού κ. Στέλιου Πέτσα σε σχετική Αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια.

Ως προς το Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου, επισημαίνεται ότι στην επικαιροποιημένη απόφαση, περιλαμβάνονται 224 εφημερίδες, από τις οποίες οι 110 είναι ημερήσιες (102 περιφερειακές και 8 τοπικές) και οι 114 είναι εβδομαδιαίες (100 περιφερειακές και 14 τοπικές). Σε σχέση με την κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και ότι η Κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2020 η διαφημιστική δαπάνη παρουσίασε σημαντική μείωση καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν είχαν τη δυνατότητα να διαθέσουν κεφάλαια για αυτό το σκοπό. Με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας μεταξύ άλλων μέτρων, η Κυβέρνηση προέβη στη χορήγηση προσαυξημένης έκπτωσης, κατά τα φορολογικά έτη 2020 και 2021, για τη διαφημιστική δαπάνη που πραγματοποιούν επιχειρήσεις οι οποίες ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους ή επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Η συγκεκριμένη διάταξη, πέρα από τη δυνατότητα που παρέχει ακόμη και στις μικρές επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν διαφημιστικές δαπάνες συνεπάγεται την τόνωση της κατανάλωσης και ως εκ τούτου την ενίσχυση του εμπορίου, την αύξηση του κύκλου εργασιών επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται λόγω της πανδημίας του COVID-19 και τελικά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το