Τοπικά

Παράταση 8 μηνών για τη σύμβαση εκποίησης 300 εγκαταλελειμμένων οχημάτων

 

Κατά οχτώ μήνες θα παραταθεί η σύμβαση συνεργασίας για την εκποίηση τριακοσίων περίπου εγκαταλελειμμένων οχημάτων στον Δήμο Βόλου. Η εταιρεία αιτείται από τον Δήμο την παράταση της ημερομηνίας λήξης της σύμβασης σε επιπλέον οχτώ μήνες, δηλαδή μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2023. Η παράταση θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι βάσει της σύμβασης δεν έχει υλοποιηθεί η παραλαβή της προβλεπόμενης ποσότητας των εγκαταλελειμμένων οχημάτων μέχρι σήμερα.
Στο μεταξύ, εξάμηνη παράταση και ζήτησε η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της επέκτασης του δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας. Μετά την πρώτη παράταση που είχε δοθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπή δόθηκε προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου ώς τις 13 Δεκεμβρίου 2022. Ωστόσο, με έγγραφό της η ανάδοχος εταιρεία αιτήθηκε παράταση έξι μηνών των εργασιών λόγων της σημαντικής καθυστέρησης που έχει προκληθεί το 2022 από έργα τοποθέτησης αγωγών της ΔΕΥΑΜΒ στις θέσεις που πρόκειται να κατασκευαστεί ο ποδηλατόδρομος. Σύμφωνα με την εισήγηση, έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 40% των εργασιών του έργου της επέκτασης των ποδηλατοδρόμων και έχουν καλώς εκτελεστεί από την ανάδοχο εταιρεία. Συγκεκριμένα έχουν γίνει εργασίες στις οδούς Ρήγα Φεραίου, Παπαδιαμάντη, Μαιάνδρου, Ικάρων, Εθνικών Αγώνων, Φιλαδελφείας, Βενιζέλου, στην παράπλευρη οδό Πάρκου Ν.Ιωνίας (από Εθνικών Αγώνων έως Ηρώων Πολυτεχνείου) και στην παράπλευρη οδό Πάρκου (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Δοξοπούλου). Το θέμα έρχεται στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα και αναμένεται να δοθεί παράταση ώς τις 13 Ιουνίου 2023, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι εργασίες της ΔΕΥΑΜΒ και κατόπιν να εκτελεστούν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου των ποδηλατοδρόμων.
Παράταση 105 ημερών θα δοθεί και στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στα Παλαιά Βόλου. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν εκτελέστηκαν εργασίες για συνολικά 61 ημέρες από την έναρξη του έργου ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν 46 ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης λόγω της αναμονής για την έκδοση της απόφασης προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου.

Η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει το πρακτικό της πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στη θέση «Κάραβος» σε πολίτη που πρόσφερε το ποσό των 300 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα. Θα αναδειχθεί επίσης και ο μισθωτής για δημοτική έκταση στη θέση «Α. Ταξιάρχης», ο οποίος ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος και πρόσφερε 100 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το