Τοπικά

Παραστάσεις αποφοίτων με μήνυμα αλληλεγγύης- Θεατρική ομάδα δημιουργήθηκε στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ψηλά τα χέρια Χίτλερ» και «Με τη Λάμψη στα Μάτια» από την ελληνική ταινιοθήκη αφιερωμένη στη Γερμανική Κατοχή, θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της εθνικής επετείου στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας.

 
Η παράσταση ετοιμάζεται με την επιμέλεια της καθηγήτριας κ. Μαργαρίτας Παπαϊωάννου και το ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως θα συμμετάσχουν οι απόφοιτοι του σχολείου.
Στο σχολείο έχει συγκροτηθεί η θεατρική ομάδα αποφοίτων με την ονομασία «Επιμένουμε ντελικάτοι εραστές» και οι οποίοι με την καθοδήγηση της κ. Παπαϊωάννου παραμένουν κοντά στο σχολείο και στη δημιουργικότητά του.

 
Το Λύκειο έχει πλούσια παράδοση στην πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων εμπνέοντας τους μαθητές να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικές δημιουργίες και αναδεικνύοντας παράλληλα το ταλέντο τους στο θέατρο, πάνω απ’ όλα όμως τη μεγάλη τους αγάπη για την τέχνη.
Μια αγάπη που δεν ξεχνιέται και όταν αποφοιτήσουν από το σχολείο και πετύχουν στο Πανεπιστήμιο ή ασχοληθούν με κάτι άλλο.
Και αυτό ενέπνευσε την καθηγήτρια κ. Μαργαρίτα Παπαϊωάννου να δημιουργήσει και τη θεατρική ομάδα αποφοίτων, μέσα από την οποία επιβεβαιώνεται ο ζήλος των παιδιών αυτών, που τώρα είναι φοιτητές, να βρίσκονται κοντά στη δημιουργικότητα του σχολείου.

 
«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που οι απόφοιτοι βρίσκονται κοντά στο σχολείο και δεν θέλουμε να μας ξεχνούν» τόνισε ο κ. Παναγιώτης Μανδράκης αναφορικά με την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης. Μάλιστα ο ίδιος είναι επίτιμο μέλος της θεατρικής ομάδας αποφοίτων.
Τη θεατρική ομάδα αποτελούν οι εξής: Αργύρης Κοτινόπουλος, Μιχάλης Χαλάτσης, Γιώργος Γατής, Στέλιος Δεδούσης, Βαγγέλης Διανέλλος, Αγησίλαος Καπατσέλος, Παντελής Γιαννιός, Γιάννης Βαλαχής, Μιχάλης Αντωνίου, Θωμάς Τσιριγωτάκης, Εύα Τάκη, Νικολέττα Μακρυγιάννη.

 
Θεατρική-μεταφορά-σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Παπαϊωάννου, σκηνικά: τα μέλη της ομάδας, μαθητές του σχολείου, ο Νίκος Γκουντούρας από το ΕΠΑΛ και η κ. Παπαϊωάννου, τακτοποίηση οπτικών ντοκουμέντων: Αγησίλαος Καπατσέλος, τακτοποίηση μουσικών ακουστικών ντοκουμέντων: Μιχάλης Χαλάτσης Βαγγέλης Διανέλλος, υπεύθυνος για την προώθηση διαφήμισης: Αργύρης Κοτινόπουλος και βιντεοσύληψη: Κώστας Αμυγδαλίτσης.

 
Η θεατρική παράσταση έχει και τον χαρακτήρα αλληλεγγύης, καθώς αντί για εισιτήριο οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως λάδι, κονσέρβες (γάλα, ντομάτα, κρέας, ψάρι, λαχανικά), μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη-καφέ-τσάι, καθώς και είδη υγιεινής, όπως σαπούνι, απορρυπαντικά, οδοντόπαστα.

Αγάπη για το θέατρο και το σχολείο
Ο 22χρονος Μιχάλης Χαλάτσης που εργάζεται ως καθηγητής αγγλικών, τόνισε πως «ως μέλη της θεατρικής ομάδας του σχολείου «Ντελικάτοι Εραστές», αποφασίσαμε ως απόφοιτοι πλέον να δημιουργήσουμε την ομάδα «Επιμένουμε Ντελικάτοι Εραστές». Και ανεβάζουμε παραστάσεις με σκοπό την κοινωνική αλληλεγγύη για τις άπορες οικογένειες. Το θέατρο μου αρέσει από τα σχολικά χρόνια» τόνισε.

 
Από την πλευρά του ο απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αργύρης Κοτινόπουλος ανέφερε πως «φέτος θα παρουσιάσουμε αποσπάσματα ελληνικών ταινιών αφιερωμένα στη Γερμανική Κατοχή. Επιλέξαμε να στηρίξουμε τη μαθητική γιορτή το πρωί της παραμονής της εθνικής επετείου και το ίδιο βράδυ να ανεβάζουμε ξανά τη θεατρική παράσταση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας. Αγαπάμε το θέατρο, αλλά και το σχολείο που μας έδωσε τα πράγματα για τα οποία σήμερα είμαστε εδώ και παλεύουμε παρά τις αντιξοότητες για το καλύτερο. Ουσιαστικά φίλοι επιστρέψαμε στον ίδιο χώρο το σχολείο, για να στήσουμε από την αρχή μια νέα προσπάθεια»

 
Ο πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων Γιώργος Γατής επισήμανε πως «η καθηγήτρια κ. Παπαϊωάννου μας ενέπνευσε μέσα από τη θεατρική ομάδα του σχολείου που συμμετείχαμε και γι’ αυτό γυρίσαμε εδώ. Η περιοχή του σχολείου μπορεί να μην είναι από τις πιο ευκατάστατες οικονομικά, αλλά σίγουρα οι μαθητές και οι άλλοι συμπολίτες που θα έρθουν, θα συμβάλλουν για τη στήριξη των άπορων οικογενειών. Άλλωστε με την τέχνη αναπτύσσεις το πνεύμα σου, αλλά και κοινωνικοποιείσαι».

 
Παίρνοντας τον λόγο ο δευτεροετής σπουδαστής στο ΙΕΚ Δήμου Βόλου και στην ειδικότητα γραφιστικής Στέλιος Δεδούσης τόνισε πως «συμμετέχω στη θεατρική ομάδα από την Α’ Τάξη Λυκείου και είναι χαρά μου. Το θέατρο μου έδωσε αρκετές φιλίες με πολύ κόσμο, μαθαίνω την ιστορία, ενώ περιλαμβάνει όλες τις τέχνες, όπως τη ζωγραφική με την οποία ασχολούμαι».
Η φοιτήτρια στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Εύα Τάκη δήλωσε πως αγαπά το θέατρο και θα συνεχίσει να επιμένει σε αυτό. «Στο σχολείο γίνονται φιλότιμες προσπάθειες και το εκτιμώ βαθύτατα» υπογράμμισε.
Η κ. Μαργαρίτα Παπαϊωάννου επισήμανε πως οι μαθητές επέστρεψαν στον χώρο του Λυκείου και δημιούργησαν τη θεατρική ομάδα αποφοίτων, γιατί αγάπησαν το σχολείο μέσα από τις δράσεις. Οι συμμετέχοντες είναι εξαιρετικά σκεπτόμενοι και θεωρούν ότι το μόνο που έχει μείνει όρθιο στην Ελλάδα είναι το σχολείο.
Δήλωσε για την επιλογή των ταινιών και το πολιτικό-κοινωνικό μήνυμά τους πως οι νέοι σήμερα πορεύονται σε μια εποχή με τη λάμψη στα μάτια και απέναντι στη βαρβαρότητα λένε «Ψηλά τα χέρια Χίτλερ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το