Τοπικά

Παράσταση πολιτικής αγωγής από τον Δήμο Βόλου στο Άρειο Πάγο για υπόθεση υπεξαίρεσης

Παράσταση πολιτικής αγωγής θα δηλώσει ο Δήμος Βόλου στη συζήτηση που έχει προσδιοριστεί για τις 11 Νοεμβρίου στον Άρειο Πάγο (ποινικό τμήμα), σχετικά με τις εκθέσεις αναίρεσης που άσκησαν κατά των αποφάσεων του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Energa και Hellas Power.

Ειδικότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών οι εκπρόσωποι των εταιρειών για να δικαστούν για τις πράξεις που τέλεσαν και περιγράφονται αναλυτικά στο βούλευμα, συμπεριλαμβανομένων και των αδικημάτων που τέλεσαν σε βάρος του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, πέντε άτομα κατηγορούνται για το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης ως διαχειριστές ξένης περιουσίας, του συνολικού ποσού των 261.165,48 ευρώ για το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2012 και για το αδίκημα της κατ΄επάγγελμα νομιμοποίησης εσόδων προερχομένων από την ανωτέρω εγκληματική δραστηριότητα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης σε βάρος του Δήμου Βόλου.

Το 2018 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε η παράσταση πολιτικής αγωγής του Δήμου στο Α΄Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και είχε δοθεί πληρεξουσιότητα σε δικηγόρο των Αθηνών να εκπροσωπήσει τον Δήμο σε όλες ανεξαιρέτως τις διαδικαστικές πράξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Στις 11 Νοεμβρίου συζητούνται οι εκθέσεις αναιρέσεως που άσκησαν οι τρεις κατηγορούμενοι κατά των αποφάσεων που εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο και ο Δήμος Βόλου θα εκπροσωπηθεί από τη νομική του σύμβουλο, όπως αποφασίστηκε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το