Πολιτισμός

Παράσταση με θέμα την εξάρτηση από βιντεοπαιχνίδια και τη σχέση με τη σωστή διατροφή

Η παράσταση «Παιχνίδια διατροφής» παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο» στο Ergon Showground, στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου, στις 9.00 και τις 11.00, σε οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία με είσοδο 4 ευρώ. Στο τέλος της παράστασης κάθε παιδί-θεατής θα παίρνει δωρεάν ένα υγιεινό σνακ.

Τρεις έφηβοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Για να τερματίσουν καλούνται να αντιμετωπίσουν τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, να λύσουν γρίφους και να τα καταφέρουν σε δοκιμασίες. Ποια είναι η σωστή ενέργεια για το σώμα και από πού προέρχεται; Θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο σαλόνι του σπιτιού τους;
Μια θεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους για την εξάρτηση από τα βιντεοπαιχνίδια και τη σχέση της με τη σωστή διατροφή.

Συντελεστές: Σενάριο-στίχοι: Αγγελική Φωστίνη, επιστημονική έρευνα: Άρτεμις Στεργίου, σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός, μουσική-στίχοι: Χρίστος Σερενές, χορογραφίες: Μάριος Μακρόπουλος, video creation: Κωνσταντίνα Αδάμη, video editing: Παναγιώτης Ευαγγελόπουλος, Θάνος Χριστόπουλος, σκηνογραφία-κοστούμια: Φωστίνη Αγγελική, Στέλιος Ευαγγελόπουλος, φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός, σχέδιο αφίσας: Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης, σχεδιασμός αφίσας: Φωκάς Πάτρας, αποκλειστικός χορηγός: ELBISCO.
Ηλικίες: 8 έως 14 ετών. Διάρκεια: 75’.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Κώστας-Νάγκερ: Γιώργος Γκολφινόπουλος, Στέλιος-Νέιφ: Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Μάριος-Νόσιον: Αντρέας Γιαννακούλας, Game Master: Αγγελική Φωστίνη, Αγγέλα-Νεζάρ, Μαχήτρια του Νερού: Κατερίνα Τσεβά.
Τηλέφωνο κρατήσεων 6943167200.

Βιογραφικό ομάδας: Με κοινή αφετηρία την αγάπη μας για το θέατρο και τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, κάνουμε παραστάσεις για τα παιδιά και τους νέους.
Σκοπός μας είναι να ξεδιπλώσουμε αλήθειες μπροστά στα μάτια των θεατών, χωρίς διδακτισμό, αλλά με ειλικρίνεια και δυνατούς συμβολισμούς. Να δώσουμε τροφή για σκέψη και να δημιουργήσουμε τις εικόνες που θα κουβαλούν στη βαλίτσα της ζωής τους και θα οδηγούν τα βήματά τους.
Αγγίζουμε κρίσιμα θέματα που τους απασχολούν καθημερινά και τα ζωντανεύουμε στη σκηνή αφήνοντας εκτεθειμένη κάθε πτυχή τους, ώστε οι θεατές να σκεφτούν, να αισθανθούν και να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ώστε μόνοι τους τελικά να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το