Πολιτισμός

Η παράσταση «The Entertainer» live στο Αχίλλειον από την «Kenneth Branagh Theatre Company»

Mια νέα, πολιτιστική συνεργασία εγκαινιάζει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – Δήμου Βόλου με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ φέρνοντας στο Βόλο τις θεατρικές παραστάσεις του Kenneth Branagh Theatre Company σε ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο.
H πρώτη παράσταση των Live μεταδόσεων του Kenneth Branagh Theatre Company είναι το αριστούργημα του John Osborne «The Entertainer». Θα μεταδοθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 21:15 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον. Το σκηνικό της μεταπολεμικής Βρετανίας χρησιμοποιεί ο Όσμπορν στο μοντέρνο-κλασικό έργο του για να αναδείξει την εκρηκτικά μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στην λάμψη των φώτων της σκηνής και των δεινών που ακολουθούν τον καλλιτέχνη στην προσωπική του ζωή. Ο Rob Ashford σκηνοθετεί τον Kenneth Branagh στον ρόλο του Archie Rice, με τον John Hurt ως Billy Rice.
Οι παραγωγές του βραβευμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη Kenneth Branagh παρουσιάζονται live από το θέατρο Garrick στο West End. Η επιτυχία του έχει ήδη ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της Βρετανίας καθώς με το πρόγραμμα των Live δορυφορικών αναμεταδόσεων έχει καταφέρει οι παραστάσεις του να μεταδίδονται σε περισσότερες από 800 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων σε πάνω από 30 χώρες παγκοσμίως.


Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ κατάφερε να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα των μεταδόσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο. Την ξεχωριστή αισθητική του δημοφιλούς ηθοποιού, τόσο στην ερμηνεία του όσο και σκηνοθετικά, θα ανακαλύψουν από κοντά οι Έλληνες θεατές παρακολουθώντας το «The Entertainer» του Τζον Οσμπορν και το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Οι αίθουσες προβολής του δικτύου που έχουν την υποστήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ αποτελούν σημαντικούς χώρους πολιτισμού της κάθε συμμετέχουσας πόλης μεταξύ των οποίων είναι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα. Για την πόλη του Βόλου έχει επιλεγεί το κινηματοθέατρο Αχίλλειον. Οι 10 πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλύπτουν γεωγραφικά σχεδόν όλη την Επικράτεια και θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, καθώς δεν υπάρχει άλλο δίκτυο πανελλαδικά που να προβάλει ταυτόχρονα μια πολιτιστική εκδήλωση σε τόσες πολλές πόλεις.
Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Τοπάλη 14
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος: «Χτύπησαν» επτά εκκλησίες

  Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, θα οδηγηθούν σήμερα, ένας 25χρονος Πακιστανός κι ένας 30…

30 Μαΐου 2024

Το χρονικό της παρ’ολίγον τραγωδίας στο Μ. Περιβολάκι – “Ατύχημα” υποστηρίζει ο δράστης

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται 53χρονος κάτοικος στο Μικρό Περιβολάκι που προχθές το βράδυ…

30 Μαΐου 2024

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην παραλία του Βόλου για τη νίκη του Ολυμπιακού – Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League (photos, video)

O Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην…

30 Μαΐου 2024

Moana: Στη δημοσιότητα το teaser του νέου σίκουελ

Τα Walt Disney Animation Studios παρουσίασαν ένα νέο τρέιλερ για το «Moana 2», το σίκουελ…

29 Μαΐου 2024

Λαμία: Θέμα χρόνου τα εντάλματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα – Τα νέα ευρήματα

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο…

29 Μαΐου 2024

Παναγία Καταφυγιώτισσα: «Σφραγίστηκε» το εκκλησάκι που εικονογράφησε ο Μυταράς

Η Παναγία Καταφυγιώτισσα, το εκκλησάκι που φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Δημήτρη Μυταρά,…

29 Μαΐου 2024