Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Βόλου για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι ταξικά σωματεία του Βόλου, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις του υγειονομικού προσωπικού για την υποστελέχωση και τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Βόλου από το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Μαγνησίας, το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας.

Η Δέσποινα Ευαγγελινού, γραμματέας του Δημοκρατικού Συλλόγου ανέφερε ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας βαρυγκωμά και στον προϋπολογισμό προβλέπεται υποχρηματοδότηση 600 εκ. ευρώ για την Υγεία και 96 εκ. για την πρωτοβάθμια φροντίδα.
“Δεν μπορεί εν καιρώ πολέμου, όπως λένε την πανδημία, να υποχρηματοδοτούν την Υγεία. Το ΕΣΥ έχει γίνει κορωνοΕΣΥ. Παίρνουν προσωπικό από δομές και το μεταφέρουν σε άλλες. Οι δομές είναι υποστελεχωμένες και τα Κέντρα Υγείας απαξιωμένα. Οι λίγες προσλήψεις που γίνονται καλύπτουν τα κενά που ήδη υπήρχαν πριν τον κορωνοϊό” δήλωσε.
Ακόμη τόνισε ότι δεν γίνεται από τη μία να λέμε “ήρωες” το υγειονομικό προσωπικό και από την άλλη να διώκονται για τις κινητοποιήσεις που κάνουν.

Οι συμμετέχοντες στην παράσταση διαμαρτυρίας ανήρτησαν πανό διεκδικώντας γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας, να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να δημιουργηθούν αναγκαία εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς επίσης και να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το