Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια σήμερα από την ΕΛΜΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Η κινητοποίηση διοργανώνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης στην εκπαίδευση.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίοδο που μαίνεται η πανδημία, να αποσύρει άμεσα το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που χτυπά την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να καταδικάσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου Παιδείας που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των μαθητών μας. Να απορρίψουν στο σύνολό τους τις επιχειρούμενες αναδιαρθρώσεις.
Διεκδικούμε: Ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, της ΕΕΚ. Σύγχρονα και επαρκή εργαστήρια, εξοπλισμός και υποδομές, για όλες τις δομές της ΕΕΚ. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων για να μπορούν οι σπουδαστές να σπουδάζουν στις ειδικότητες που επιθυμούν. Μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών. Ριζικές αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κατά τη διάρκεια της μαθητείας/πρακτικής άσκησης. Όχι στην ανήλικη μαθητεία, πτυχία με επαγγελματικά δικαιώματα, που ανοίγουν τον δρόμο για δουλειά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το