Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας κατά του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου

Σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχοντας λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προφύλαξης, προχώρησαν σήμερα στις 11.30 εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» και της «Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών – Ωρομισθίων και Ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση».

Σύνθημα της κινητοποίησης ήταν “Ο κορωνοϊός απειλεί την υγείας μας… η κυβέρνηση τα μορφωτικά μας δικαιώματα” και βασικό αίτημα να μην κατατεθεί το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία “η κυβέρνηση σχεδιάζει εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία να καταθέσει τις επόμενες μέρες αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η πράξη αυτή είναι ανήθικη-εχθρική απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, βάλλει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!
Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που δίδεται στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.
Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να φιμωθεί”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το