Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Βόλου για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη ΔΕΗ Βόλου από εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής.
Απαίτησαν να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και να μην κόβουν το ρεύμα σε λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις, να μειωθεί η τιμή του ρεύματος κατά 50%, να μπει φρένο στην κατακρεούργηση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, κόντρα στα ψίχουλα-κοροϊδία που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η ακρίβεια δεν είναι «φυσικό φαινόμενο», δεν προκύπτει από λάθος χειρισμούς. Οφείλεται στη συνολική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης και του λαού, προκειμένου να συσσωρεύονται κέρδη, νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή, τα εκατομμύρια ευρώ των κοινοτικών και κρατικών πόρων, που τα πληρώνει ο λαός, κατευθύνονται αποκλειστικά σε αυτούς. Αυτό είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι να παράγουν όλο και περισσότερα, για να “απολαμβάνουν” όλο και λιγότερα.
Η τιμή χονδρικής στο ρεύμα έφτασε τα 175,39 ευρώ/MWh όταν πριν από έναν περίπου χρόνο βρίσκονταν στα 41,7 ευρώ/MWh. Αυτό σημαίνει πανάκριβο ρεύμα για τον λαό, που θα αποτυπωθεί με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια τους αμέσως επόμενους μήνες.

Σε αντίθεση με όσα διακηρύττουν, η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και η λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» οδηγούν σε ακριβότερο ρεύμα, με τραγικές συνέπειες για τα νοικοκυριά, που και σήμερα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στους «τσουχτερούς» λογαριασμούς, σε συνδυασμό με την κατακρήμνιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος.
Οι συνδικαλιστές με τις παρεμβάσεις τους στην κινητοποίηση τόνισαν ότι σε αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο η δύναμή των εργαζομένων είναι η συλλογική διεκδίκηση και πάλη, που βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, για αξιοπρεπές εισόδημα και μισθούς, σταθερή δουλειά για όλους, σύγχρονη δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το