Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Βόλου και της Λάρισας για την υπόθεση της καθαρίστριας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Βόλου θα πραγματοποιήσουν αύριο το μεσημέρι σωματεία και σύλλογοι που απαιτούν την άμεση αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την προσκόμιση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού προκειμένου να εργαστεί.
Σημειώνεται πως η 53χρονη γυναίκα κρατείται ήδη στις φυλακές Θήβας μετά και την απόφαση του Εφετείου.

«Το ίδιο το θέμα, η έκταση που έχει πάρει και η πραγματική αιτία, ξεσήκωσαν τα ταξικά σωματεία. Υπάρχει αναλγησία της ταξικής δικαιοσύνης που κλείνει τα μάτια σε πραγματικά φαινόμενα σπατάλης του δημοσίου χρήματος και βάζουν φυλακή μια γυναίκα η οποία έχει δουλέψει τα χρήματα που έλαβε», δήλωσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, τονίζοντας πως τα σωματεία απαιτούν την άμεση αποφυλάκισή της αλλά και την επαναπρόσληψη στη θέση εργασίας της.

Από την πλευρά της το μέλος του Σωματείου καθαριστριών-καθαριστών Μαγνησίας Μαρία Πλαγερά σημείωσε ότι θα γίνει παρέμβαση στα δικαστήρια του Βόλου, ενώ την Τετάρτη το Σωματείο θα μεταβεί στη Λάρισα όπου θα συζητηθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Λάρισας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της καθαρίστριας, έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.
“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποια αυτιά άκουσαν. Έχουμε μάθει ότι ακύρωσαν και τα ένσημα της γυναίκας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι γίνεται για τη στηρίξουμε”.

Το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη τόνισε πως τα σωματεία θα επιμείνουν μέχρι την τελική δικαίωση της 53χρονης καθαρίστριας.
«Δεν είναι υπόθεση μόνο της καθαρίστριας αλλά του κάθε εργαζόμενου για να βρει το δίκιο του. Έχει σημασία πώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στέκονται δίπλα τους για να ορθώσουν ανάστημα» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Καρυδάκη ανέφερε πως μιλάει καθημερινά μαζί της. “Έχει αγωνία για τα παιδιά της. Είναι μια δυνατή γυναίκα και πολύ υπεύθυνη μάνα. Αυτό που την ανησυχεί είναι τι επίπτωση θα έχει όλο αυτό στα παιδιά της”, δήλωσε η κ. Καρυδάκη ενώ σημείωσε πως της δίνει δύναμη η υποστήριξη του κόσμου.
«Από τις υπογραφές φαίνεται πως η ιστορία αυτής της εργάτριας έχει επηρεάσει όλους τους εργαζόμενους». Μάλιστα, αναφερόμενη στο απολυτήριο δημοτικού της 53χρονης, η κ. Καρυδάκη πρόσθεσε τα εξής:
«Τα μεταπτυχιακά της είναι οι ρόζοι που έχει στα χέρια της, οι πόνοι στη μέση της και η φλεβίτιδα στα πόδια της από τα χρόνια εργασίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το