Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας καθηγητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το νέο σύστημα διορισμών

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Μαγνησίας που αντιδρούν στο νέο σύστημα διορισμών, το οποίο προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να έρθει στη Βουλή εντός της εβδομάδας.  Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν λίγοι εκπαιδευτικοί ενώ η συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών δεν ξεπέρασε το 2,5% και στη στάση εργασίας συμμετείχε μόλις το 1%.

Σε δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη ανέφερε πως είναι θετικό που γίνονται πάλι διορισμοί, αλλά η ΕΛΜΕ διαφωνεί με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν και ζητά περισσότερες προσλήψεις.
“Επιτέλους μετά από κάποια χρόνια γίνονται πάλι διορισμοί.  Αλλά δεν συμφωνούμε με τους αριθμούς καθώς θέλουμε περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας ζητώντας διορισμούς όχι μόνο στην ειδική αγωγή αλλά και στη γενική παιδεία”.

dav

Η κ. Τσιτούμη σημείωσε ότι οι διορισμοί δεν θα γίνουν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τον οποίο χαρακτήρισε κατάπτυστο τρόμο.
“Η μεγάλη μας αντίθεση αφορά τον αριθμό των διορισμών αλλά και το γεγονός ότι θέλουμε να δοθεί βάρος στην προϋπηρεσία. Πρέπει να μετρήσει η προϋπηρεσία τόσων χρόνων από τους συναδέλφους. Θα παλέψουμε και θα δούμε πόσο θα ευοδώσει αυτός ο αγώνας” είπε χαρακτηριστικά.
Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί παρέδωσαν ψήφισμα στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το