ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας δασκάλων και αναπληρωτών στον Βόλο για το σύστημα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα αναπληρωτές και δάσκαλοι με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους διορισμούς που πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απόστολος Mούσιος δήλωσε πως το ποσοστό της σημερινής απεργίας κυμαίνεται στο 20% ενώ αρκετοί αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν μετακινηθεί σήμερα στην Αθήνα,  από το πρωί.  Οι εκπαιδευτικοί που έμειναν εδώ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

«Θα στείλουμε σαφές μήνυμα μέσω του Διευθυντή Εκπαίδευσης,  για να το μεταφέρει στο Υπουργείο Παιδείας, ότι πρέπει να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί και να καλυφθούν τα οργανικά κενά που υπάρχουν στη Μαγνησία. Σήμερα στο Νομό εργάζονται στον Νομό 123 αναπληρωτές. Πρόκειται για οργανικά και όχι λειτουργικά κενά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναπληρωτών που εργάζεται  είναι στην ειδική αγωγή. Το Υπουργείο προγραμματίζει διορισμούς και προσλήψεις σε βάθος 3ετίας. Για να αποκτήσουμε στο νομό ένα σύγχρονο και ποιοτικό δημόσιο σχολείο πρέπει να υπάρχει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό».

Ο κ. Μούσιος πρόσθεσε πως το Υπουργείο πρέπει να αποσύρει το νομοσχέδιο και να λάβει υπόψη την προϋπηρεσία όλων των εκπαιδευτικών.  Επίσης τόνισε δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την επετηρίδα για προσλήψεις αναπληρωτών ως ανακύκλωση της ανεργίας. «Αυτό που προσπαθεί να κάνει το Υπουργείο  είναι να «πουλήσει ελπίδα σε όλους τους αναπληρωτές και τους αποφοίτους διαφόρων σχολών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θάνος Γιαννακόπουλος, που είναι αναπληρωτής ειδικής Αγωγής επί 15 χρόνια,  δήλωσε ότι είναι θετικό που υπάρχει η πρόθεση να γίνουν διορισμοί αλλά όχι εις βάρος άλλων αναπληρωτών που τόσα χρόνια στελέχωσαν την εκπαίδευση.

«Όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι αναπληρωτές τρέχαμε στην Ελλάδα, επειδή ξέραμε ότι ένα σύστημα διορισμού που είχε ως προσόν την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο. Επενδύσαμε στην προϋπηρεσία με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε μεταπτυχιακά, που πολλές φορές είναι επί πληρωμή. Βρισκόμαστε σε δεινή θέση.  Το νέο σύστημα απαξιώνει τον βασικό τίτλο σπουδών και μας οδηγεί σε ένα διαρκές κυνήγι προσόντων, με μεταπτυχιακά και διδακτορικό».

Η Κατερίνα Θεοχάρη είναι αναπληρώτρια ειδικής αγωγής τα τελευταία 10 χρόνια και ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν έντονα στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Κ.Γαβρόγλου.

«Απαξιώνει την προϋπηρεσίας μας και το πτυχίο μας και μας μετατρέπει σε κυνηγούς νέων προσόντων για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.  Αντιδρούμε γιατί θέλουμε να αποσυρθεί.
Πρόσθεσε ότι η διαδικασία που εξήγγειλε το υπουργείο είναι κάθετα άδικη.  «Το Υπουργείο χρησιμοποιεί το διαίρει και βασίλευε. Προσπαθεί να μας διασπάσει, να μην έχουμε κοινή γραμμή για να μπορέσει να περάσει όσα θέλει».

Στο 2,8% ανήλθε το ποσοστό των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που συμμετείχαν σήμερα στην απεργία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το