Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε σήμερα η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με αιχμή τρία βασικά ζητήματα που αφορούν το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες, αλλά και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Αργύρης Χρήστος ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να ζητούν αυτό που διεκδικούσαν αρχικά. «Θέλουμε επιπλέον σχολεία και αίθουσες ώστε οι μαθητές να μην ξεπερνούν ανά τάξη τους 15. Αυτό σημαίνει πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Αυτή την περίοδο η καθαριότητα και η απολύμανση έχουν τεράστιο ρόλο».

Αναφορικά με τις απουσίες, ο κ. Χρήστος ανέφερε ότι μεγάλος αριθμός παιδιών, που πανελλαδικά ξεπερνά το 30%, δεν είχε τα τεχνολογικά μέσα και γρήγορο ίντερνετ για να μπορεί να παρακολουθήσει την εκπαίδευση. «Αν μπούμε στη διαδικασία να καταχωρήσουμε αυτές τις απουσίες είναι σαν να τιμωρούμε διπλά τους μαθητές και μάλιστα να τους τιμωρούμε για τη φτώχεια τους» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ προσθέτοντας ότι ο ρόλος του τιμωρού δεν ταιριάζει με την αποστολή του εκπαιδευτικού.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ο κ. Χρήστος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θεώρησε ευκαιρία την πανδημία και προσπαθεί να περάσει ένα νομοσχέδιο που καλλιεργεί την αμορφωσιά. «Αποσπά από τη μόρφωση παιδιά ανήλικα, τα ωθεί σε σχολές κατάρτισης χωρίς να έχουν αποκτήσει τη στέρεη γνώση για την τεχνολογία και για τη ζωή. Όταν ζητούν από ένα 15χρονο να κάνει επιλογή ζωής σε αυτή την ηλικία, εύκολα καταλαβαίνουμε τα κίνητρα της κυβέρνησης που δεν είναι τίποτα άλλο από το να φτιάξει αυριανούς εργαζόμενους μίας χρήσης που η εργοδοσία θα μπορεί εύκολα να τους ανακυκλώνει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το