Τοπικά

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στον Βόλο

Στο πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας θα συμμετέχουν και οι σύλλογοι Ζαγοράς-Πουρίου. Ειδικότερα στις 29 Δεκεμβρίου θα συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη με κάλεσμα προς τα Διοικητικά συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων του Νομού και ευρύ κάλεσμα για όποιον αγρότη θέλει να το παρακολουθήσει. Στις 9 Ιανουαρίου θα συμμετέχουν σε διαδικτυακή εκδήλωση με νέους αγρότες της περιοχής και στις 11 Ιανουαρίου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο υγείας ενώ στις 18 Ιανουαρίου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στον Βόλο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:
«Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουμε εμείς οι αγρότες του Πηλίου τα οποία μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο . Οι κινητοποιήσεις που κάναμε το προηγούμενο διάστημα οδήγησαν στο να γνωρίσουμε νέο κόσμο και να συσπειρώσουμε το οργανωμένο αγροτικό κίνημα της περιοχής. Βεβαία, πάρα τις προσπάθειες μας, η κυβέρνηση κανένα από τα αιτήματα μας δεν ικανοποίησε.

«Η φονική πανδημία ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά για την υποβάθμιση και εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας , που εξυπηρέτησε τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Ακόμα και σήμερα μέσα στην πανδημία, κριτήριο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης είναι η κερδοφορία των μεγάλων κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων.
Το κέντρο υγείας της Ζαγοράς βρίσκεται σε απαξίωση, είναι υποστελεχωμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με τραγικές φθορές στην κτιριακή υποδομή. Στο κέντρο υγείας δεν έχουμε την ποιο βασική ειδικότητα για έναν Δήμο, τόσες οικογένειές εδώ δεν έχουμε έναν παιδίατρο να πάμε τα παιδιά μας καθώς ούτε ,οδοντίατρο , ωριλά , και πολλές άλλες ελλείψεις από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα προστασίας . Η σκεπή του κτιρίου έχει πέσει μέσα, και για την συνταγογράφηση τον κόσμο τον εξυπηρετεί από έξω. Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλες ευθύνες για την υποβάθμιση και εγκατάλειψη του κέντρου υγείας της Ζαγοράς . Άμεσά να φέρουν παιδίατρο και οδοντίατρο . Και να διορθωθούν οι τραγικές φθορές της κτιριακής υποδομής και να φτιαχτεί η σεπτή που έχει πέσει μέσα.
Από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή μας τον περασμένο Μάιο που σε περιοχές έφτανε και στο 100% δεν έχουμε πάρει ούτε τα πορίσματα ακόμα. Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, τα έξοδα για την καλλιέργεια έχουν γίνει και το θέμα της αποζημίωσης προχωρά με βήματα χελώνας . Εμείς ρωτάμε γιατί γίνεται όλο αυτό και ο κόσμος που έπαθε ζημιά πως θα συνεχίσει να καλλιεργεί; Άμεσα να βγουν τα πορίσματα και να μας δώσουν μια προκαταβολή στο 100% χωρίς παρακρατήσεις από τον ΕΛΓΑ! Θέλουμε να ζήσουμε εμείς οι αγρότες του Πηλίου θέλουμε να ζήσουμε και να σταματήσει αυτή η απαξίωση που μας οδηγεί στον αφανισμό.
Επίσης Κυβέρνηση Περιφέρεια και Δήμοι φέρουν μεγάλη ευθύνη για την κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία η οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι εγκαταλειμμένη .
Ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει , στηρίξει των επιχρίσεων , τραπεζών και άλλων για τις επιπτώσεις της πανδημίας με 24 δις ευρώ το 2020 και άλλα 7 δις για το 2021 όταν την ίδια στιγμή για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες , κτηνοτρόφους, αλιείς προβλέπονται 350 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή περίπου το 1% του συνολικού πακέτου . Αυτό τα λέει όλα ποιος στηρίζει και ποιους δεν στηρίζει η κυβέρνηση.

Oι αγροτικοί σύλλογοι διεκδικούν:
Να δοθούν στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Συμψηφισμός των οφειλών προς τον ΕΛΓΑ με την αποζημίωση καθώς πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα
Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών,
Αποζημίωση στα κάστανα που επλήγησαν από την ξηρασία
Για τους συναδέλφους πλημμυροπαθείς να εξοφληθεί άμεσα το σύνολο των αποζημιώσεων στο 100% του χαμένου εισοδήματος και για όλες τις ζημιές.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας.
Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροτοεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
Να απαλλαγούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές κλάδου υγείας στον ΕΦΚΑ και να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές τους από το κράτος για όσο διαρκεί το lockdown. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, γενναίο κούρεμα χρεών σε δημόσιο και τράπεζες.
Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους.
Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια. Να σταματήσουν τώρα οι απαράδεκτες ενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρίες ή δικηγορικά γραφεία.
Να δοθεί στις αγρότισσες μητέρες ειδικό επίδομα φροντίδας ανήλικων τέκνων (ως 14 ετών) για όσο διαρκεί το lockdown.
Να αυξηθούν και να δοθούν τα δώρα Χριστουγέννων και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ
Άμεση στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μέσα προστασίας στο κέντρο υγείας Ζαγοράς. Επισκευή της κατεστραμμένης στέγης και συντήρηση της κτιριακής υποδομής.
Επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η αδιέξοδη αντηλιακή πολιτική που συνθλίβει τις ζωές μας, τα δικαιώματά μας, μειώνει εισοδήματα και μισθούς και οδήγησε σε συντάξεις πείνας. καλούμε τους αγρότες να είναι σε επαγρύπνηση και όσο θα μας επιτίθονται εμείς θα γινόμαστε ποιο δυνατοί στους συλλόγους μας και στην ομοσπονδία του Νομού»

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην 27η “Hμέρα Καριέρας”

Στις 21-3-2024 η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου συμμετείχε με δικό της γραφείο και Μπάνερ στην εκδήλωση…

28 Μαρτίου 2024

Πώς διαμορφώθηκαν οι όμιλοι του Euro 2024

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στην τελική φάση του Euro της Γερμανίας, με τη Γεωργία να…

28 Μαρτίου 2024

Αβέβαιο το μέλλον του Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής

Η Ελλάδα λύγισε στα πέναλτι από τη Γεωργία και έμεινε εκτός Euro, με το μεγάλο ερώτημα…

28 Μαρτίου 2024

WOMENVERSE: Ένα event στον Βόλο για τον κόσμο της γυναίκας

H Πανελλήνια Φιλανθρωπική Δράση ΘΑΥΜΑ, προσκαλεί στο WOMENVERSE!!! Το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 17:00…

28 Μαρτίου 2024

Ο Θεόδωρος Λιόλιος για το μακελειό στη Ρωσία: “Δεν αποκλείεται τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες να είναι ραδιενεργά”

Στην εκπομπή Live News του Μega μίλησε ο αναπληρωτής κοσμήτορας, καθηγητής πυρηνικής φυσικής και Στρατιωτικών…

28 Μαρτίου 2024

Στο “καμίνι” της Παρτιζάν ο Ολυμπιακός

Στην «καυτή» έδρα της Παρτιζάν παίζει απόψε (21.30 Novasports Prime) ο Ολυμπιακός για την 32η…

28 Μαρτίου 2024