Πολιτισμός

Παράσταση από το σεμινάριο Αρχαίου Δράματος με τη Λυδία Κονιόρδου

parastasi

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες το Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος στο Θέατρο Αλώνι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας του Πηλίου με την παγκοσμίως κορυφαία στο είδος, ηθοποιό και εισηγήτρια, Λυδία Κονιόρδου.
Όπως και πέρσι, οι 26 νέοι ηθοποιοί και σπουδαστές δραματικών σχολών έχουν την ευκαιρία σε διάστημα δύο εβδομάδων να προσεγγίσουν το αρχαίο δράμα με όλες τους τις αισθήσεις, καθώς η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική έρευνα και ανάλυση του κειμένου αλλά και εξειδικευμένη σωματική και φωνητική εξάσκηση μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου και στο χώρο του Θεάτρου.
Για αυτή τη χρονιά, το έργο μελέτης των σπουδαστών είναι η Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη. Το δεκαπενθήμερο Σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση-παράσταση το Σάββατο 16 Ιουλίου στο πέτρινο αμφιθεατρικό Θέατρο Αλώνι, χωρητικότητας 400 ατόμων, με την εξαιρετική ακουστική και απρόσκοπτη θέα στον Παγασητικό και στις κατάφυτες πλαγιές του Πηλίου. Όπως και πέρσι, η παράσταση αναμένεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.

 

To Σάββατο 16 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ θα παρουσιαστεί η παράσταση της εργασίας του Θερινού Σεμιναρίου Αρχαίου Δράματος με καθοδήγηση και σύντομο πρόλογο από τη Λυδία Κονιόρδου με 26 σπουδαστές- ηθοποιούς και συνοδεία ζωντανής μουσικής
Έγχορδα:Tάσος Λιλής
Πνευστά,κρουστά: Δημήτρης Μουρλάς
Είσοδος ελεύθερη
Θέατρο Αλώνι, Άγιος Γεώργιος Νηλείας Πηλίου
Επικοινωνία: Γ. Τριανταφύλλου 6973339142
www.theatroaloni.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το