Τοπικά

Το παρασκήνιο εκλογής της Διοικητικής Επιτροπής στο Επιμελητήριο Μαγνησίας 

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλεί ο συνδυασμός Πλαστάρα την επιμελητηριακή σύμβουλο κ. Κική Πλωμαρίτου από τη Σκιάθο που αυτοπροτάθηκε και εξελέγη β΄ αντιπρόεδρος στη διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου, εις βάρος του επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε. Για τη διοικητική επιτροπή εξελίχθηκε παρασκηνιακά ένα «πόκερ» μεταξύ των παρατάξεων για τον έλεγχο του φορέα όπου κυριαρχεί απόλυτα η παράταξη του κ. Μπασδάνη.

Το ρεπορτάζ καταγράφει παρασκηνιακή διαβούλευση του κ. Μπασδάνη με την κ. Πλωμαρίτου, καθώς ο Νόμος δίνει στην ηττημένη παράταξη στη διοικητική επιτροπή τη θέση του β’ αντιπροέδρου, που θα διεκδικούσε ο κ. Πλαστάρας. Το παρασκήνιο άρχισε να εξελίσσεται όταν-σύμφωνα και με επίσημες καταγγελίες του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μπασδάνη- «άτομα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ξεκίνησαν να πλησιάζουν τρία μέλη της παράταξής του και να τους «τάζουν» πως θα πρέπει να καταψηφίσουν τις προτάσεις Μπασδάνη για τη διοικητική, ώστε να χάσει την πλειοψηφία στα όργανα, παρότι κέρδισε τις εκλογές». Στις αρχαιρεσίες ωστόσο για την ανάδειξη της διοικητικής επιτροπής η παράταξη Μπασδάνη πήγε συμπαγής.
Η «απάντηση» Μπασδάνη στις προτροπές που δέχτηκαν τα στελέχη του για «άδειασμα» της παράταξης ήταν η συμφωνία με την κ. Πλωμαρίτου, όπως φάνηκε από τις εξελίξεις στις εκλογές για τη διοικητική.

Ο κ. Μπασδάνης κατήγγειλε χθες ότι «ζητήθηκε από εκλεγμένους συμβούλων της πλειοψηφίας και συγκεκριμένα από άτομα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής να «αποστατήσουν στην ψηφοφορία για τη διοικητική επιτροπή με αντάλλαγμα θέσεις στη διοίκηση του φορέα.» Ο κ. Μπασδάνης αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία για τη συγκρότηση της νέας Διοικητικής Επιτροπής, είπε ότι αυτοί που επιχείρησαν να ελέγξουν τη Διοίκησή του «δεν ήξεραν με ποιους είχαν να κάνουν γιατί απευθύνθηκαν σε αξιοπρεπείς ανθρώπους».

Για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία υπήρξε παρασκηνιακή διαβούλευση για να αναλάβει θέση β’ αντιπροέδρου ο Α. Σαββάκης απάντησε πως δεν υπήρξε ούτε σκέψη να υποστηριχθεί άνθρωπος από τη Δημοτική Αρχή.

Όταν η κ. Πλωμαρίτου αυτοπροτάθηκε για τη θέση της β’ αντιπροέδρου και ψηφίστηκε από την παράταξη Μπασδάνη που έχει την απόλυτη πλειοψηφία, η παράταξη Πλαστάρα αποχώρησε και δεν εκπροσωπείται σε κανένα όργανο.

«Μας πρόδωσε…»

Η απόφαση της κ. Πλωμαρίτου να «αδειάσει» την παράταξή της και να αυτοπροταθεί για τη θέση του β’ αντιπροέδρου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, οδήγησε στη διαγραφή της και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:

«Ο κ. Μίχας Δημήτριος είπε ότι αισθάνεται ένοχος για την προδοσία της Πλωμαρίτου Κυριακής μιας και νιώθει ο ηθικός αυτουργός για τη συμμετοχή της στον Συνδυασμό. Είπε ότι η συμπεριφορά της ήταν ανήθικη έναντι της παράταξης και σίγουρα προσχεδιασμένη γιατί παρά την καθημερινή επαφή μαζί της, ουδέποτε του εξέφρασε την επιθυμία της για συμμετοχή στη Διοικητική Επιτροπή αν και της ζητήθηκε επανειλημμένα. Για τον λόγο αυτό ζήτησε τη διαγραφή της από τον Συνδυασμό.

Μετά από διαλογική συζήτηση πάρθηκε ομόφωνη απόφαση διαγραφής από τον Συνδυασμό «Μαγνησία 2025» της εκλεγμένης στο τουριστικό τμήμα Πλωμαρίτου Κυριακής, η οποία έλαβε 29 ψήφους σε σύνολο των 1.034 που έλαβε συνολικά ο Συνδυασμός «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025». Η πρόταση της διαγραφής και η ομόφωνη έγκρισή της έγινε μετά από την αυθαίρετη και προκλητική προς τον Συνδυασμό απόφαση της Πλωμαρίτου Κυριακής να θέσει τον εαυτό της υποψήφιο στη θέση της Β’ αντιπροέδρου για τη συγκρότηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Η κίνησή της αυτή έγινε χωρίς καμία ενημέρωση προς τον Συνδυασμό μας και μόνο με τη δική της βούληση, μη λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025».

Μετά από την ομόφωνη απόφαση του Συνδυασμού μας να διαγράψει την Πλωμαρίτου Κυριακή η οποία είναι πλέον ανεξάρτητη επιμελητηριακή σύμβουλος ζητούμε την απομάκρυνση της από τη θέση της Β’ αντιπροέδρου και ζητούμε νέες εκλογές για την ανάδειξη της θέσης που θα ανήκει στην παράταξή μας όπως ο νόμος ορίζει.
Επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματος ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής και δικαστηρίου».

Επικύρωση αποτελεσμάτων

Επικυρώθηκαν χωρίς αλλαγές και ενστάσεις τα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου. Τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν με πράξη εκούσιας δικαιοδοσίας του Μονομελούς.

Κατερίνα Τασσοπούλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το