Τοπικά

Παραπομπή δύο γιατρών στο πειθαρχικό αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας παραπέμπονται οι δύο ιδιώτες γιατροί που φέρονται να έχουν διαδώσει αντιεπιστημιονικές απόψεις για την πανδημία και τον εμβολιασμό.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας συνεδρίασε προχθές το βράδυ και μεταξύ των θεμάτων που ασχολήθηκε, ήταν και αυτό της καταγγελίας για δύο ιδιώτες γιατρούς της περιοχής μας, οι οποίοι φέρονται να διέδωσαν αντιεπιστημονικές απόψεις, ο ένας μέσα από το διαδίκτυο, και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ο άλλος σε συνομιλία με ασθενή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος, που έγινε αποδέκτης καταγγελιών για τους δύο γιατρούς, προχώρησε πριν μερικές εβδομάδες στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Η εισήγηση από το μέλος του Δ.Σ. που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα, κοινοποιήθηκε στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να έχουν πλήρη ενημέρωση, προτού διεξαχθεί η συνεδρίαση.

Προχθές το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου συνεδρίασε και έχοντας τα δεδομένα της εισήγησης αποφάσισε την παραπομπή των δύο γιατρών στο πειθαρχικό συμβούλιο. Για τον ένα γιατρό η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο ήταν ομόφωνη και για τον άλλο κατά πλειοψηφία, καθώς υπήρξε και ένα λευκό.
«Ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες αποφασίσαμε, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισήγησης, την παραπομπή των δύο γιατρών στο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο θα κρίνει αν υπάρχει από πλευράς τους υιοθέτηση αντιεπιστημονικών απόψεων για την πανδημία και για τον εμβολιασμό» τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης.

Παρόμοιες υποθέσεις με γιατρούς που ανέπτυσσαν αντιεπιστημονικές απόψεις, απασχόλησαν και ιατρικούς συλλόγους άλλων περιοχών.
Ερωτηθείς για το ποσοστό ιδιωτών γιατρών που έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Τσάμης απάντησε πως «έχουμε ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να μας αποστείλει στοιχεία και φαίνεται ότι θα αποστείλουμε ξανά νέα επιστολή. Η εκτίμησή μας είναι πως από τους 550 περίπου ιδιώτες γιατρούς, περίπου πέντε γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί. Μάλιστα ο νόμος αναφέρει πως, όποιος ιδιώτης γιατρός δεν έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να κλείσει και το ιατρείο του. Αν το υπουργείο Υγείας ήθελε να έχει ουσιαστική συνεργασία, θα μπορούσε να έδινε τη δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους να διενεργούν τους ελέγχους για το αν ιατρεία λειτουργούν, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί είναι ανεμβολίαστοι».

Ο κ. Τσάμης επισήμανε πως οι ιδιώτες γιατροί λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα από την αρχή της πανδημίας, είναι εμβολιασμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία και το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό που απασχολούν.
Παράλληλα ο κ. Τσάμης επισήμανε πως στο πειθαρχικό συμβούλιο παραπέμφθηκαν δύο ακόμη γιατροί για να διερευνηθεί, αν προέβησαν σε παράνομη διαφήμιση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το