Ελλάδα

Παραπομπή Ανδρέα Μαρτίνη για δωρεάν νοσήλια σε πολιτικούς, συγγενείς και δημόσια πρόσωπα

Άλλη μία παραπομπή για τον Ανδρέα Μαρτίνη, πρώην ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν», επεφύλασσε η δικαιοσύνη.
Με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών στέλνει σε δίκη τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση, πράξη που αφορά στα μειωμένα νοσήλια σε πολιτικούς, τους συγγενείς τους, πρόσωπα της show-biz, αλλά και δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με την ανακριτική έρευνα, το νοσοκομείο φέρεται ότι έπεσε “έξω” από τις… εκπτωτικές ενέργειες του Α. Μαρτίνη, κατά 1.741.242 ευρώ.

Οι… χορηγίες του κατηγορουμένου έγιναν σύμφωνα με το κατηγορητήριο από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι και τα τέλη του 2010, με τους συνολικά ευεργετηθέντες να ξεπερνούν τους 8.000 ασθενείς.
Ωστόσο, επειδή ο έλεγχος κατέστη ανέφικτος για όλα τα πρόσωπα, προκρίθηκε να γίνει ένας κατάλογος με τις 51 μεγαλύτερες χορηγίες για τις οποίες άλλωστε και παραπέμπεται.
Η μικρότερη έκπτωση που καταγράφεται σε αυτές τις 51 περιπτώσεις είναι 2.475 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη αγγίζει τις 300.285 ευρώ.
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πάντως, ο Ανδρέας Μαρτίνης θα καθίσει στο εδώλιο και μία ακόμη υπόθεση. Για τη μίζα ύψους 3,2 εκ ευρώ που φέρεται ότι πήρε από την γερμανική Hospitalia, η οποία θα προμήθευε εξοπλισμό το Ερρίκος Ντυνάν.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το