Τοπικά

Παραποίησε τους μετρητές ρεύματος σε δύο καταστήματα του Βόλου με εντολή των ιδιοκτητών

Η δουλειά του ήταν να «πειράζει» τους μετρητές ρεύματος για να δείχνουν μικρότερη κατανάλωση. Εντοπίστηκε τελικά στα ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Ειδικότερα, δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου Γεωργιανού σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στα ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κατσαβίδι και ένας φακός. Ο 32χρονος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και εκεί ομολόγησε πως με εντολή καταστηματαρχών πήγαινε στα καταστήματά τους και παραποιούσε τους μετρητές ρεύματος για να δείχνουν μικρότερη ένδειξη στην κατανάλωση.

Στον Βόλο είχε πειράζει τους μετρητές σε δύο καταστήματα και συνολικά σε όλη την Ελλάδα είχε «προσφέρει τις υπηρεσίες του» σε συνολικά 40 καταστήματα για να «πειράξει» τα ρολόγια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.)στο Βόλο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γεωργίας και μίας συνομήλικής του ημεδαπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο αλλοδαπός την (10-12-2015) μετέβη σε δύο καταστήματα εταιρείας, μέλος της οποίας είναι και η ημεδαπή, και παραποίησε τους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να καταγράφουν μικρότερη κατανάλωση, ενώ την (10-08-2016) τους επανέφερε στην κανονική τους λειτουργία.

Χθες (22-09-2016) το μεσημέρι, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην πόλη, και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι,
• ένας φακός κεφαλής,
• ένα κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε με την 32χρονη,
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τύπου tablet, όπου υπάρχουν αποθηκευμένα αρχεία με στοιχεία άνω των σαράντα αρτοποιείων σε ολόκληρη τη χώρα, για τα οποία εξετάζεται τυχόν παραποίηση των μετρητών τους από τον 32χρονο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το