Ελλάδα

Παραπεμπτικό βούλευμα: Ναζιστικού τύπου εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

•š›Ÿ“•£

Τον Απρίλιο, πιθανότατα, αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μια δίκη που προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης ένα κόμμα για κατηγορία που αφορά την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Σε λίγες ημέρες, μετά την έκδοση (χθες) του πλέον των 1000 σελίδων παραπεμπτικού βουλεύματος για 70 κατηγορούμενους, αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης, που, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόκειται να διεξαχθεί στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στην οποία υπάρχει προγραμματισμός να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει την συγκεκριμένη υπόθεση.
Η αίθουσα θα πρέπει να είναι λειτουργική τόσο για τον μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων και των δικηγόρων που θα τους εκπροσωπήσουν, όσο και τους δεκάδες δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία από πολλές χώρες, που έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να παρακολουθήσουν την δίκη της Χρυσής Αυγής.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένων θα καθίσουν ο αρχηγός και όλοι οι βουλευτές του κόμματος, της περιόδου 2012-2014, στελέχη αλλά και μέλη της οργάνωσης, με βασικό αδίκημα αυτό της εγκληματικής οργάνωσης και δεκάδες επιμέρους πράξεις, που καταμερίζονται στους κατηγορουμένους, όπως οι ανθρωποκτονίες του Παύλου Φύσσα και του Λουκμάν Σαχζάτ.
Η εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες, ενώ είναι πολύ πιθανό η έναρξη της δίκης να βρει ελεύθερους, λόγω συμπλήρωσης 18μηνου, πολλούς από τους κατηγορούμενους, όπως οι βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση κατά την διάρκεια της δίκης η συντριπτική πλειοψηφία των προφυλακισμένων κατηγορουμένων θα έχει αποφυλακιστεί, έχοντας συμπληρώσει το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης.
Η ογκώδης δικογραφία για τις πράξεις των κατηγορουμένων εισάγεται σε δίκη με βούλευμα που περιέχει μειοψηφία του εισηγητή της υπόθεσης Εφέτη Νίκου Σαλάτα, ως προς το αν στοιχειοθετείται ή όχι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το