Τοπικά

Παράνομη κατάληψη σε διαμέρισμα του Δήμου Βόλου από ιδιώτη

Ιδιώτης χωρίς κανένα νόμιμο δικαίωμα, προ ενός περίπου έτους έκανε κατάληψη και έχει εγκατασταθεί σε διαμέρισμα που ανήκει στον Δήμο Βόλου από κληροδότημα της Χρυσούλα Ζώγια επί της οδού Μαυροκορδάτου. Το διαμέρισμα αποτελεί περιουσία του κληροδοτήματος «Χρυσούλα Ζιώγα», του οποίου ο Δήμος είναι νόμιμος διαχειριστής.

Το εν λόγω διαμέρισμα το χρησιμοποιεί ως κατοικία και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων οργάνων του Δήμου αρνείται να αποχωρήσει από αυτό. Επιπρόσθετα δε, δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στους λοιπούς ενοίκους της πολυκατοικίας και ο Δήμος Βόλου γίνεται αποδέκτης πολλαπλών διαμαρτυριών από αυτούς.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε εκμισθωθεί από τον Δήμο Βόλου στην εν διαστάσει σύζυγο του, η οποία προ πολλού χρόνου έχει αποχωρήσει από το μίσθιο και η μετ΄αυτής μισθωτική σύμβαση έχει λυθεί.

Ο Δήμος Βόλου, μόλις έλαβε γνώση της παράνομης κατάληψης και χρήσης του διαμερίσματος με πολλαπλές προφορικές, αλλά και έγγραφες οχλήσεις και εξώδικες διαμαρτυρίες, τον κάλεσε να αποχωρήσει, πράγμα που δεν έγινε.

Το δημοτικό συμβούλιο θα λάβει απόφαση διοικητικής αποβολής του και θα προχωρήσει η έξωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το