Τοπικά

Παράνομες καταπατήσεις δημοσίων κτημάτων στην Κάρλα

Συγκέντρωση των κατοίκων των Καναλίων-δικαιούχων των κτημάτων Κάρλας -συγκάλεσε ο δήμος Ρήγα Φεραίου, για να συζητηθεί το θέμα της διανομής. Ο δήμος τόνισε πως η κατάσταση με τα κτήματα της Κάρλας τα τελευταία δύο χρόνια είναι απαράδεκτη.
Για το θέμα αυτό ο Δήμος Ρήγα Φεραίου -αν και τα κτήματα αυτά δεν είναι στη δικαιοδοσία του- πήρε πρωτοβουλία και αφού έλαβε εισηγητική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου την έστειλε σε όλους τους αρμόδιους εδώ και τέσσερις μήνες.
Επίσης, ζήτησε άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον αρμόδιο Υφυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε εδώ και δύο μήνες.
Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις το θέμα παραμένει άλυτο τονίστηκε σχετικά.
Στη συγκέντρωση, οι δικαιούχοι των Καναλιωτών, κατέληξαν στα εξής:
-Να ενημερωθούν για μία ακόμη φορά όλοι οι αρμόδιοι, τοπικοί Βουλευτές, ο αρμόδιος Υπουργός, και αν είναι δυνατόν ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αφού το θέμα δεν έχει λυθεί, εδώ και δύο χρόνια παρά τις προσπάθειες που έγιναν.
– Εξουσιοδοτήθηκε ο συνεταιρισμός Καναλίων να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία και να καταγράψει πόσες από αυτές τις εκτάσεις έχουν ήδη καλλιεργηθεί και από ποιους, έτσι ώστε αν η διανομή γίνει τελικά να πληρωθούν τουλάχιστον τα ενοίκια όλων των δικαιούχων από αυτούς που τα καλλιέργησαν.
– Εξουσιοδοτήθηκε, επίσης, ο συνεταιρισμός Καναλίων να υποβάλει πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο (έχει το δικαίωμα βάσει του Νόμου 4061/2012) να του παραχωρηθούν όλες οι εκτάσεις της Κάρλας (9.500 στρέμματα) για να τις διαχειριστεί ο ίδιος για λογαριασμό όλων των παρακάρλιων δικαιούχων, αφού η μέθοδος με την παραχώρηση των κτημάτων ανά δικαιούχο, όπως δείχνει η κατάσταση απέτυχε.
-Αν αυτή η κατάσταση συνεχίσει να διαιωνίζεται τότε να πραγματοποιηθεί καινούργια συγκέντρωση με όλους τους παρακάρλιους δικαιούχους (περίπου 300 αγρότες από τα χωριά Κανάλια, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Κερασιά, Κάπουρνα, Κεραμίδι) με σκοπό πλέον να ληφθούν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τόσο στο Βόλο όσο και στην Αθήνα αν χρειαστεί.
Τη συνάντηση συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Τ .Παπαϊωάννου με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του Συνεταιρισμού Καναλίων μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις των αγροτών δικαιούχων Καναλιωτών και εκτός από τους δικαιούχους παρευρέθηκαν και ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Παπαρούνας Χρ., ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων κ. Μπεφάνης Κλ., ο Αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Παπαϊωάννου Δ. Τριαντάφ. και ο Ταμίας κ. Ιωάννου Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το