Τοπικά

«Παραμύθι» η ασέλγεια στην 5χρονη κόρη της – 25χρονη Λαρισαία καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ψεύτικη καταγγελία σε βάρος 53χρονου

Σε φυλάκιση 2 ετών καταδίκασε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας μία 25χρονη Λαρισαία, η οποία από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενη και μά­λιστα κρίθηκε τελικά ένοχη, όπως ένοχη κρίθηκε επίσης η μητέρα της, που μέσα σε κλίμα έντασής και φωνασκιών απομα­κρύνθηκε από τη δικαστική αίθουσα.

Η 25χρονη -σύμφωνα με πληροφορίες τnς «Ε»- τον Ιανουάριο του 2015 μεταφέροντας όσα η κόρη της είπε στη γιαγιά της, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι ο 53χρονοςάνδρας, με τον οποίο διατηρούσε απλά φιλική σχέση, ασέλγησε στην 5χρονη κόρη της στο μπά­νιο του σπιτιού της, ενόσω εκείνη βρισκό­ταν στην κουζίνα. Ο 53xpovos, παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας με την 25χρονη, φέρεται να επι­θυμούσε να έρθει σε γάμο μαζί της, ενώ με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα της 25χρονης (ως μονογονεϊκή οικογένεια) φέρεται πως την ενίσχυε τακτικά με μικρά χρηματικά ποσά και μάλιστα πως εξόφλη­σε και κάποια ενοίκια.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, η φι­λία χάλασε όταν ο 53χρονος εκτιμώντας πως η 25χρονη δεν ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημά του, να προχωρήσει δηλαδή η σχέση τους σε γάμο, «αρνήθηκε να μπει εγγυητής» στην αγορά ηλεκτρικών ειδών, με τα οποία θα εξόπλιζε το νέο σπίτι της η νεαρή Λαρισαία. Έτσι ακολούθησε μετά από λίγο διάστημα η καταγγελία σε βάρος του 53χρονου, περί αποπλάνησή ανηλί­κου.

Μια βαρύτατη κατηγορία που απειλούσε τον 53χρονο, ο οποίος αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Μόνο που από τη διερεύνηση της υπόθε­σης το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας με αμετάκλητο βούλευμά του απάλλαξε των κατηγοριών τον 53χρονο Λαρισαίο και σε μία από τις σπάνιες των περι­πτώσεων, χωρίς δηλαδή να παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο σε δίκη.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης έγκειται επίσης στο γεγονός ότι στην εισαγγελική πρό­ταση προς το Συμβούλιο, που ανέτρεψε την αρχική καταγγελία, με έμφαση υπο­γραμμιζόταν πως «τα όσα υπό τύπον πλα­στού σεναρίου ισχυρίστηκε η καταγγέλλουσα και μάλιστα με όχημα – μέσο την ίδια την ανήλικη κόρη της, συνιστούν νο­σηρό παράγωγο ωφελιμιστή επιδίωξή, γεγονός που υποδεικνύει με σαφή μεθόδευση και εν τέλει υποστηρίζει τη δόλια προαίρεσή της».

Έτσι λοιπόν, μετά και την πλήρη ανατροπή των όσων καταγγέλθηκαν στην Αστυνο­μία, η 25χρονη Λαρισαία από κατήγορος παραπέμφθηκε η ίδια ως κατηγορούμενη σε δίκη προχθές Παρασκευή, όπου κατα­δικάστηκε μαζί με τη μητέρα της σε ποινή φυλάκισής δύο και ενός έτους αντίστοιχα (με τριετή αναστολή).

Η συνήγορος υπεράσπισης της 25χρονης, σημειώνοντας πως η νεαρή μετέφερε στην ΕΛ.ΑΣ. όσα η 5χρονη εξιστόρησε στη για­γιά της, έβαλλε κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, όταν έγινε η καταγ­γελία, αλλά και του Βουλεύματος κάνοντας λόγο για «ατυχή στιγμή της δικαιο­σύνης». Οι εξηγήσεις ωστόσο που έδωσαν οι δύο κατηγορούμενες, μάνα και γιαγιά, δεν έπεισαν κατά πως φαίνεται το Δικα­στήριο που τις κήρυξε αμφότερες ένοχες.

Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το