Αθλητισμός

Παραμονή Βεργέτη στη Νίκη «φωτογράφισε» ο τεχνικός διευθυντής Ρήγας Στύλας

Την παραμονή του Στάικου Βεργέτη «φωτογράφισε» ο Ρήγας Στύλας. Επίσης ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη έκανε λόγο για μεταγραφές Α’ Εθνικής, αφού σε περίπτωση αναδιάρθρωσης οι στόχοι θα είναι πάλι πρωταγωνιστικοί.
Ο Ρήγας Στύλας μίλησε στην εκπομπή «Clasico» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 9.86» για τα εξής θέματα:

Για τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος συλλόγων της Σούπερ Λιγκ 2 για τον ίδιο: «Για να βγαίνουν αυτά τα δημοσιεύματα, σημαίνει ότι κάτι καλό έκανα. Προσωπικά δεν έχω εικόνα για το θέμα. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν αυτά και συνεχίζω στη Νίκη. Η διοίκηση είναι άψογη στις υποχρεώσεις της σε μένα και σε όλους στην ομάδα, την οποία «χτίσαμε» το περασμένο καλοκαίρι, έτσι όπως καταφέραμε να τη «χτίσουμε» γιατί δεν είχαμε καθόλου χρόνο».

Για τον περισσότερο χρόνο που έχει φέτος στη διάθεσή της η διοίκηση: «Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχουμε πάρα πολύ χρόνο και υπάρχει μια πλειάδα ποδοσφαιριστών. Η αλήθεια είναι πως ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει την Ευρώπη αλλά και τη Λατινική Αμερική. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι το εξής: Μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να έχει κάνει μια πολύ καλή χρονιά στη Νίκη Βόλου, αλλά μπορεί ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής ή η διοίκηση, ή όλο το τιμ μαζί να έχουν βρει ένα ποδοσφαιριστή δέκα φορές καλύτερο από αυτόν.

Από τη στιγμή που θα πάρει σάρκα και οστά η αναδιάρθρωση, πλέον μπροστά μας έχουμε μόνο δουλειά. Τα επίπεδα αλλάζουν. Θεωρώ πως ο καλοκαιρινός σχεδιασμός σε μια ομάδα που θέλει να δημιουργήσει πράγματα -άσχετα με το τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά όπου κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι- κοιτάζει να κλείσει στόχους στο ανώτερο επίπεδο από αυτό που θα αγωνιστείς, για να έχουμε λιγότερο ρίσκο, έτσι ώστε να καταφέρουμε -αν όλα πάνε καλά- να ανεβούμε Α’ Εθνική. Άρα οι μεταγραφές που θα κάνουμε θα πρέπει να έχουν την εμπειρία της Α’ Εθνικής».

Για το αν τα μεγάλα ονόματα μπορούν να φέρουν την άνοδο: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχεις 11 ποδοσφαιριστές από Α’ Εθνική. Ωστόσο σε καίριες θέσεις πρέπει να έχεις 3-4 ποδοσφαιριστές από υψηλότερο επίπεδο, οι οποίοι θα μπορούν να πάρουν στην πλάτη τους την ομάδα όταν χρειαστεί. Εννοείται ότι η ομάδα θα πρέπει να πλαισιωθεί και από νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Η φιλοσοφία της Νίκης είναι ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής που θα πάρει μεταγραφή ή θα ανανεώσει με την ομάδα, θα είναι ο δουλευταράς. Στην ομάδα δεν υπάρχουν εγωισμοί, δηλαδή ότι είμαι εγώ κάποιος και δεν βλέπω τους υπόλοιπους».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Τα νέα και ταλαντούχα παιδιά, όταν πλαισιώνονται από παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλότερες κατηγορίες, υπάρχει ένας ενδοοικογενειακός καλώς εννοούμενος ανταγωνισμός και βγάζουν πολύ περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Εμείς αυτό θέλουμε να φτιάξουμε φέτος, δηλαδή μπορούμε να κάνουμε 3-4 δυνατές μεταγραφές όσον αφορά την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και τα πρωταθλήματα στα οποία έχουν παίξει. Από εκεί και πέρα δεν θα χαλάσουμε ούτε τον κορμό μας, αλλά ούτε και θα πούμε «όχι» σε νεαρούς ταλαντούχους οι οποίοι θα θέλουν να κολλήσουν σ’ αυτό το «παζλ». Εμείς θέλουμε τρεξίματα 90 λεπτών φέτος. Η κατηγορία θέλει τρέξιμο. Μπορεί η Φούτμπολ Λιγκ να ήταν καλύτερη σε ανταγωνισμό από τη Σούπερ Λιγκ 2, αλλά πρέπει να μειώσουμε όσο μπορούμε το ρίσκο, γιατί υπάρχει η Α’ Εθνική μπροστά. Πλέον ο στόχος είναι υπαρκτός. Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλες τις υγιείς ομάδες να μπορέσουν να χτυπήσουν τον στόχο».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς: «Ο σχεδιασμός της Νίκης είχε αρχίσει μέσα στην καραντίνα. Ο κ. Βεργέτης έρχεται στις 29 του μήνα στον Βόλο, θα κάνουμε το πρώτο μίτινγκ για τον σχεδιασμό και μετά θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».

Για το αν αυτό σημαίνει την παραμονή του κ. Βεργέτη στην τεχνική ηγεσία: «Τη στιγμή που μιλάμε διαρκώς με τον κ. Βεργέτη μέσα στην καραντίνα, που τον περιμένουμε να έρθει άμεσα στον Βόλο και που έχει αρχίσει ο σχεδιασμός εδώ και πολύ καιρό χωρίς να βιαστούμε, θεωρώ πως τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Όμως δεν είμαι αρμόδιος να κάνω επίσημες ανακοινώσεις».

Για το τι θα γίνει με τους ξένους ποδοσφαιριστές: «Έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις αλλά κοιτάζουμε κι άλλους στόχους παράλληλα. Δεν θα πιεστούμε για κανέναν λόγο, γιατί υπάρχει άπλετος χρόνος πλέον».

Για το αν έχουν μειωθεί οι απαιτήσεις των παικτών λόγω της κρίσης του κορωνοϊού: «Αυτό κυμαίνεται ανάλογα με τον ποδοσφαιριστή, το πού παίζει και σε ποια ηλικία είναι. Σίγουρα έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός, αλλά έχει να κάνει με το βιογραφικό του παίκτη. Δεν μπορείς να πεις σ’ έναν παίκτη που έχει παίξει μόνο Α’ Εθνική στη ζωή του, ότι δεν θα σου δώσω τα χρήματα που αξίζει. Όπως βλέπω τα πράγματα, το πρωτάθλημα θα αρχίσει τον Οκτώβριο. Επομένως η προετοιμασία θα αρχίσει περίπου στο τέλος Ιουλίου και μετά έχεις όλο τον χρόνο να κάνεις προπονήσεις, φιλικά κλπ».

Για το αν αλλάξει η έδρα της Νίκης: «Θεωρώ ότι είναι θέμα που πρέπει να κοιτάξουμε. Στην τηλεόραση έχουν αρχίσει να λένε για το τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο, μήπως έρθει δεύτερο κύμα κορωνοϊού κλπ. Ομάδες που έχουν φιλάθλους, αν δεν έχουν μεγάλο γήπεδο να μπορέσουν κρατήσουν αποστάσεις, θα χάσουν τον κόσμο. Από την άλλη περιμένουμε να πάρει την πιστοποίηση το «Π. Μαγουλάς», γιατί με όλα αυτά που έγιναν, δεν ήρθε ακόμη το συνεργείο της ΦΙΦΑ για να μπορέσει να δώσει την οριστική πιστοποίηση. Μακάρι να μπορούσαμε να παίρναμε το Πανθεσσαλικό, γιατί είναι γήπεδο μεγάλο και θα εξυπηρετούσε την ομάδα εάν εμφανιζόταν πάλι ο κορωνοϊός».

Για το πού θα γίνει η προετοιμασία: «Η προετοιμασία θα γίνει στην Πορταριά. Εμείς το βλέπουμε και διαφορετικά, γιατί να μην στηρίξουμε τους επιχειρηματίες της περιοχής μας; Εδώ έρχονται ομάδες από την Αθήνα στο Πήλιο και δεν θα το προτιμήσουμε εμείς που είμαστε από εδώ; Πιστεύω ότι το βολιώτικο ποδόσφαιρο θα πρέπει να στηρίζει τους ντόπιους επιχειρηματίες. Είναι λάθος να σκεφτόμαστε διαφορετικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το