Πολιτισμός

«Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

ρουγκέρη

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» παρουσιάζεται «Το παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπη Δέλτα, από το Παιδικό Θέατρο. Ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της, μεταφέρονται με έναν εύληπτο και μαγικό τρόπο.

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στο θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στο λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα. Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, αλλά και με αίσθηση του χιούμορ, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

Συντελεστές:

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη.

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή.

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή.

Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας.

Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας.

Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής.

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Φαρμάκης Νεκτάριος, Κομπόγιωργας Αλέξανδρος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Νικολάου Γιάννης, Σοφιανοπούλου Αμάντα, Χρυσανθοπούλου Μυρτώ, Λιναρδάτου Κωνσταντίνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το