Τοπικά

Παραμένουν υπό κατάληψη 25 σχολικές μονάδες σε όλη τη Μαγνησία

Παραμένουν υπό κατάληψη 25 συνολικά σχολεία σε όλη τη Μαγνησία, με τους μαθητές να θέτουν ως ένα από τα κύρια αιτήματά τους τη χρήση μάσκας που δεν την αντέχουν για όλο το διδακτικό ωράριο. Τα περισσότερα σχολεία στα οποία έχει μπει “λουκέτο” βρίσκονται σε Βόλο και Νέα Ιωνία.

Χθες, στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος Μουρτζούκου μαθητές έριξαν χθες το πρωί τρία καπνογόνα εκ των οποίων ένα δεν έσκασε.
Σύμφωνα με πληροφορίες από διευθυντές το κύριο αίτημά τους είναι η μη χρήση της μάσκας, καθώς δεν μπορούν να τη φορούν τόσες ώρες στο πρωινό διδακτικό ωράριο, δηλαδή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Και μπορεί να υπάρχουν διαλείμματα, όμως με το νέο σχεδιασμό για να μη βρίσκονται πολλοί μαθητές από τα συστεγαζόμενα στον αύλειο χώρο, έχουν τροποποιηθεί και αυτά, με αποτέλεσμα εκεί που πέρσι έκαναν τέσσερα διαλείμματα, φέτος να έχουν δύο και μετά από 1,5 συνεχή ώρα μαθήματος.
Παράλληλα οι μαθητές αναφέρουν και το ζήτημα των πολυάριθμων τμημάτων, όπου το 60% έχει πάνω από 20 μαθητές κατά μέσο όρο. Αναφέρουν ότι πρέπει να τμήματα να έχουν τουλάχιστον δεκαπέντε μαθητές το καθένα και προσθέτουν πως πρέπει να δημιουργηθούν πιο ασφαλείς υποδομές. Παράλληλα διαμαρτύρονται για την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων, των εκδρομών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το