Τοπικά

Παραμένουν στο μπλόκο Αερινού οι αγρότες – Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να παραμείνουν στο μπλόκο του Αερινού δηλώνουν οι αγρότες που συμμετέχουν στην φετινή κινητοποίηση και έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της ΠΑΘΕ. Μετά το πετυχημένο προχθεσινό παμμαγνησιώτικο συλλαλητήριο στον Βόλο οι αγρότες δεν αποκλείουν τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ για λίγες ώρες, ενώ να αναφερθεί ότι στο μπλόκο βρίσκονται 50 περίπου τρακτέρ.

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των αγροτών στο μπλόκο Αερινού θα εξαρτηθούν από την επισημοποίηση της συνάντησης εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με διυπουργική επιτροπή και κυρίως από το αποτέλεσμα που θα προκύψει.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού- Σούρπης Στ. Γλιάτης «η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και δεν θα φύγουμε από τον κόμβο Αερινού αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας μετά το πετυχημένο και δυναμικό συλλαλητήριο στον Βόλο» προσέθεσε ο ίδιος.

Τα αιτήματα στο ψήφισμα
Στα αιτήματα των αγροτών στο ψήφισμα που επέδωσαν προχθές στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, περιλαμβάνονται:

-Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
-Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
-Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, με αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
-Να αυξηθεί το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το