Τοπικά

Παραμένουν στο εργοστάσιο της ΒΙΠΕ πυροσβεστικές δυνάμεις

Παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις,  στο εργοστάσιο food service Καρακατσάνης που χθες το απόγευμα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ, ωστόσο μικροεστίες υπάρχουν μέχρι κι αυτή την ώρα.

Ήταν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα όταν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική για τη φωτιά στο εργοστάσιο.
Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν στην παραλία του Βόλου, όπου είχε μόλις ξεκινήσει η έκθεση κλασικών αυτοκινήτων. Ο ίδιος είναι ο πρόεδρος της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων. Άμεσα αποχώρησε και μετέβη στην επιχείρησή του, όπου δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει αυτό που έβλεπε.
Μεγάλη πυκνοί καπνοί είχαν ζώσει το εργοστάσιο και φλόγες έκαιγαν ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους.
Η μέρα έγινε νύχτα από τους πυκνούς καπνούς που ήταν διακριτοί σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.
Μέχρι αργά το βράδυ, επιχειρούσαν πυροσβεστικές δυνάμεις όχι μόνο από τη Μαγνησία, αλλά και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ακόμη και από τη Λαμία.
Πέντε οχήματα με 10 πυροσβέστες από την Π.Υ. Βόλου, έξι οχήματα με 16 πυροσβέστες από τη Β’ΒΙΠΕ, ένα όχημα με δύο πυροσβέστες από το Π.Κ. Δρυμώνα, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από Λάρισα, Τρίκαλα και Λαμία, καθώς κι ένα πεζοπόρο τμήμα βρίσκονταν στο σημείο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης οι παραβρέθηκαν οι διοικητές της ΔΙΠΥΝ Γιώργος Βλόντζος, της Π.Υ. Βόλου Νίκος Ιερεμίας και της ΒΙΠΕ Κώστας Τσίκας.
Επίσης, ισχυρή ήταν και η αστυνομική δύναμη. Αστυνομικοί της Τροχαίας, αλλά και τη ΟΠΚΕ, βρίσκονταν στον χώρο, ενώ περιπολικό ζητούσε από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο να απομακρυνθεί.
Στο σημείο βρέθηκαν και εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας και της ΛΕΔ, προκειμένου να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο δεν ήταν σε λειτουργία και δεν κινδύνεψε κάποιος εργαζόμενος. Ωστόσο, οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι πολύ μεγάλες και πλέον το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αναμένεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με το πού ξεκίνησε η φωτιά, αν δηλαδή ξεκίνησε από το εσωτερικό του εργοστασίου πιθανό βραχυκύκλωμα ή στον εξωτερικό χώρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το