Ελλάδα

Παραμένουν οι κυρώσεις στο ΣΤΑΡ για το δελτίο του καιρού της Πετρούλας

ste

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθ. 2521/2015 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel, που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με την οποία επιβλήθηκε στο εν λόγω σταθμό η κύρωση της σύστασης, λόγω του τρόπου με τον οποίο παρουσίαζε η γνωστή Πετρούλα τα δελτία καιρού.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ (200/2009) η κύρωση της σύστασης που επιβλήθηκε στον εν λόγω σταθμό, καθώς κρίθηκε ότι ο τρόπος προβολής του δελτίου καιρού από την Πετρούλα δεν είχε την απαιτούμενη «ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η αποστολή της τηλεόρασης».

Ειδικότερα, το ΕΣΡ αφού παρακολούθησε ορισμένα δελτία καιρού που παρουσίαζε η Πετρούλα, κατέληξε ότι «ο τρόπος παρουσιάσεως του μετεωρολογικού δελτίου από τη νεαρή παρουσιάστρια του σταθμού (ιδιαιτέρως ελαφριά ενδυμασία, στάση σώματος, ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή, χρήση υποκοριστικών, ενσάρκωση ρόλων άσχετων με δελτίο καιρού κ.ά.) το υποβαθμίζει ποιοτικά».

Ακόμη, το ΕΣΡ επισημαίνει στην απόφασή του, ότι κατά την προβολή του δελτίου καιρού, δεν εξασφαλιζόταν η επιβαλλόμενη ποιοτική στάθμη των τηλεοπτικών σταθμών που επιβάλλει το Σύνταγμα.

Το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση του ΕΣΡ, κρίνοντας ότι η διοικητική κύρωση που επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό σταθμό είναι «δικαιολογημένη» και η απόφαση του ΕΣΡ είναι νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το