Ελλάδα

Παραλίγο τραγωδία στο «Ελπίς» – Για «σοβαρές ευθύνες» κάνει λόγο ο ιατρικός κόσμος

Από θαύμα σώθηκε ένας γιατρός στο νοσοκομείο «Ελπίς», όταν η κουπαστή της σκάλας υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από μεγάλο ύψος.

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο άτυχος ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου «Ελπίς», ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας.
Ο τρόπος τραυματισμού του γιατρού συγκλονίζει, καθώς αποκαλύπτει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές σε πολλά δημόσια νοσοκομεία, ασυντήρητες για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνες για ασθενείς και υγειονομικούς.
Ο νεαρός γιατρός έκανε το λάθος να στηριχτεί στην κουπαστή μιας σκάλας, μέσα στο νοσοκομείο «Ελπίς». Η κουπαστή υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Ο ειδικευόμενος γιατρός μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», όπου και συνεχίζεται η νοσηλεία του.
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, καθώς και τον διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς», καταγγέλλει το γεγονός και αποδίδει ευθύνες σε «όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και “εξοικονομώντας” αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές».
«Στεκόμαστε δίπλα στο συνάδελφό μας και την οικογένειά του και του ευχόμαστε επιτυχή και σύντομη ανάρρωση» καταλήγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Την αγανάκτησή του εκφράζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τονίζοντας ότι «το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την κατάρρευση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το