ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Απεβίωσε και κηδεύεται η Βασιλική Χρηστάκη

Τοπικά

Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ και η καύση σκουπιδιών

Άρθρα

Τι ισχύει για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Ελλάδα

Ο Μέριλιν Μάνσον βρίσκεται στην Ελλάδα

Lifestyle, Θ Plus

Νέος ογκολόγος από σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου

Τοπικά

Πόσοι και πόσα χρωστούν στην Εφορία

Οικονομία

Έφυγε από τη ζωή 64χρονος στα Πλατανίδια

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Ελλάδα

Παραιτήθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο, πήρε το εφάπαξ και… έκανε αίτηση επανένταξης!

Για λίγο κράτησε η χαρά ενός δικηγόρου, ο οποίος παραιτήθηκε από τον δικηγορικό σύλλογο-αποχώρησε-λαμβάνοντας όπως προβλέπει ο νόμος το εφάπαξ ύψους 45.499 ευρώ.
Ο δικηγόρος, ο οποίος ήταν εγγεγραμμένος από το 1970 στον σύλλογό του, υπέβαλλε τον Αύγουστο του 2015 το αίτημα αποχώρησης του από το επάγγελμα με το ταμείο αλληλοβοήθειας δικηγόρων να του καταβάλλει το επίμαχο ποσό.

Στη συνέχεια διαγράφηκε από τον σύλλογο ενώ του απονεμήθηκε και ο τίτλος του επίτιμου. Λίγες ημέρες αργότερα πήρε το εφάπαξ, όμως παράλληλα υπέβαλλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του στο Σύλλογο που μέχρι πρότινος ήταν εγγεγραμμένος. Η αίτηση του έγινε δεκτή.

Όμως το ταμείο του προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε προσχηματικά για να πάρει το εφάπαξ, κάνοντας λόγο για συμπεριφορά που παραβιάζει τα χρηστά ήθη και την καλή πίστη.
Το ταμείο δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο, με το δικαστήριο να κάνει δεκτή την αγωγή του, υποχρεώνοντας τον δικηγόρο να επιστρέψει τα χρήματα…μαζί με τους τόκους.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το