Τοπικά

Παραγράφηκε πλαστογραφία στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού – Nέες καταγγελίες του ΠΑΜΕ

Στο Βόλο βρέθηκαν χθες στελέχη του συνδικαλιστικού τομέα της ΔΑΚΕ και συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Κιουτσούκης με τον κ. Θεοχάρη, για την υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, με «μαϊμού» εκλογές σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, το οποίο έκτοτε δεν απέκτησε ξανά διοίκηση.

Συνδικαλιστές στον Αλμυρό κατηγορούνταν πως είχαν πλαστογραφήσει πρακτικά εκλογών σωματείου, που ανήκει στη δύναμη του τοπικού Εργατικού Κέντρου, αλλάζοντας την ημερομηνία εκλογής των δύο αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ το 2016, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τις διαδικασίες… Το ανακάλυψε η επιτροπή διεξαγωγής του συνεδρίου το Μάρτιο του 2016 στη Ρόδο, που είχε καταγγείλει την πλαστογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Η κατηγορία μετατράπηκε από πλαστογραφία σε πλαστογραφία πιστοποιητικού και παραγράφηκε με βάση το νόμο 4416 του Ποινικού Κώδικα χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου συζητήθηκε η υπόθεση. Κατηγορούμενοι ήταν τότε πρόεδρος του ΕΚΑ, η γραμματέας, που φέρεται να είχε αλλοιώσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αρχαιρεσιών των σωματείων από τα οποία προέρχονταν οι δύο αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, καθώς και οι δύο αντιπρόσωποι. Η γραμματέας φέρεται να είχε αλλάξει τις ημερομηνίες σε νεότερες από την εκλογή των δύο αντιπροσώπων το 2013 και το 2015, με αποτέλεσμα αυτοί να αποκλειστούν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αρχικά η κατηγορία ήταν πλαστογραφία, που μετατράπηκε σε πλαστογραφία πιστοποιητικού, που παραγράφηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα.
Η παρουσία στο Βόλο των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ από τη ΓΣΕΕ προκάλεσε το ΠΑΜΕ, που σε ανακοίνωσή του τους αποκαλεί συνδικαλιστική μαφία. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έχει ξαμοληθεί ανά την Ελλάδα όχι βέβαια για να επισκεφθεί χώρους δουλειάς ή να οργανώσει κινητοποιήσεις. Αυτά τα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι.
Σήμερα βρέθηκε στο Βόλο ο επονομαζόμενος Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Κιουτσούκης, όπου επισκέφτηκε μαζί με άλλα στελέχη (Θεοχάρης κλπ.) τον εισαγγελέα της περιοχής και τον δικηγορικό Σύλλογο. Βρέθηκαν εκεί γιατί θέλουν να βάλουν εμπόδια στη δράση των ταξικών δυνάμεων. Βρέθηκαν εκεί για να ζητήσουν τα εκλεγμένα στελέχη του ταξικού κινήματος του Εργατικού Κέντρου Βόλου:
να μη μπορούν να παρευρίσκονται στις αρχαιρεσίες των σωματείων. (Σύντομα στελέχη της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ θα επιχειρήσουν να κάνουν εκλογές σε ένα συνδικάτο ανύπαρκτο στην περιοχή).
να μην τους δίνονται τα έγγραφα των αρχαιρεσιών των σωματείων. Δε θέλουν να αποκαλύπτονται οι νοθείες τους, οι μαϊμούδες αντιπρόσωποι και άλλα.

Αν νομίζει η συνδικαλιστική μαφία, όπως την έχουν ονομάσει οι εργαζόμενοι, ότι έτσι θα εμποδίσει τα συνδικάτα στη δράση τους, είναι γελασμένη. Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν τον αγώνα για να πεταχτούν έξω από τα συνδικάτα οι εργοδότες, οι νόθοι και οι μαϊμού αντιπρόσωποι. Πίσω ούτε βήμα δεν κάνουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των επιχειρηματικών συμφερόντων και των κυβερνήσεών τους. Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ μπορεί να συνεχίσει να συσκέπτεται πίσω από κλειστά γραφεία σε ποιό πολυτελές θέρετρο θα κάνει το νέο συνέδριο της ΓΣΕΕ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το