Τοπικά

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος στο Ζάρκο Τρικάλων

4

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ακόμη ένα τμήμα της εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων και συγκεκριμένα ο ανισόπεδος κόμβος στο Ζάρκο Τρικάλων. Με την παράδοση του κόμβου αυτού αποπερατώνονται οι εργολαβίες μέσω του ΕΣΠΑ που αφορούν την ολοκλήρωση της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, συνολικού μήκους 41 χλμ και προϋπολογισμού 57,5 εκατ. ευρώ. Η οδική αρτηρία είναι ενιαία με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, οι οποίες διαχωρίζονται με αξονικό αμφίπλευρο στηθαίο ασφαλείας και παράπλευρο οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο τμήμα της, παρέχοντας πλέον μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες της.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «πρόκειται για ένα έργο που σώζει ζωές και συμβάλλει στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Ταυτόχρονα, βοηθά στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που παράγει η περιοχή, αλλά και τη σύνδεση με τα Μετέωρα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, την Ήπειρο και τη δυτική Ελλάδα».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους κατοίκους των οποίων οι ιδιοκτησίες εφάπτονται στην Ε.Ο και οι οποίοι συναίνεσαν στη διαδικασία των επιτάξεων, λόγω καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το