Τοπικά

Παραδόθηκε σε χρήση το ανακατασκευασμένο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς

Το ανακατασκευασμένο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς, που κόστισε περί τις 500.000 ευρώ, παρέδωσε σήμερα σε χρήση των νέων, αλλά και γενικά των πολιτών της περιοχής, ο Αχ. Μπέος. Πρόκειται για δημοτική έκταση στη συνοικία Χιλιαδούς του Δήμου Βόλου, μεταξύ των οδών Γιάννη Δήμου, Μεταμορφώσεως και Τριανταφυλλίδη με γήπεδα για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και ένα κτιριακό συγκρότημα με λειτουργία αθλητικού κέντρου και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Οπως σημείωσε ο κ. Μπέος πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση και επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες χρησιμοποιούνται καθημερινά για άθληση από μεγάλο αριθμό ανθρώπων όλων των ηλικιών και εντάσσεται σ’ ένα ευρύ πλέγμα άλλων έργων και δράσεων με την ίδια στόχευση. “Είναι μια δέσμευση που είχε αναλάβει η δημοτική μας αρχή, δεν έχουμε ξέρετε εκλογές την άλλη εβδομάδα, οι εκλογές τελείωσαν” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου και συνέχισε:

“Παρά ταύτα τις υποσχέσεις μας τις υλοποιούμε, τις δεσμεύσεις μας τις κάνουμε πραγματικότητα. Πλέον υπάρχει μέσα στο κέντρο του Βόλου ένας πνεύμονας πρασίνου όπου μπορούν να αθλούνται μικροί και μεγάλοι, ένα έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ από χρήματα των δημοτών. Τώρα μη με ρωτήσετε που τα βρήκαμε, ρωτήστε τους άλλους που τα χαλάγανε. Εμείς συνεχίζουμε να δημιουργούμε και καθημερινά η πόλη αλλάζει μορφή. Για αυτό και ο κόσμος στις πρόσφατες εκλογές με την μεγάλη πλειοψηφία αναγνώρισε την σημαντική προσπάθεια που κάναμε στην πόλη αυτή και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Και μέσα ο Βόλος έχει αναβαθμιστεί και στην περιφέρεια. Νομίζω ότι παραδίδουμε ένα χώρο πρότυπο που αν ψάξετε δύο τρεις θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Και συνεχίζουμε, σε 15 ημέρες παραδίδουμε την παιδική χαρά στην Νέα Ιωνία και έρχονται συνέχεια νέα έργα. Γιατί πρέπει να προσφέρουμε σε μια πόλη που ήταν παρατημένη για δεκαετίες”, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Αχιλλέας Μπέος.

Οι εργασίες

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν αφορούν την βελτίωση του διαδρόμου στίβου στο πάρκο του αθλητικού κέντρου Χιλιαδούς, που θα έχει πλέον συνθετικό δάπεδο, με διάδρομο τρεξίματος συνολικού μήκους 440μ. και σταθερού πλάτους 2,5μ..

Όσον αφορά στα δύο κτίρια του αθλητικού κέντρου εκτελέστηκαν εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των αθλούμενων τόσο στο επίπεδο του ισογείου όσο και στο επίπεδο του ημιυπογείου και διαμόρφωση χώρου υγιεινής ΑΜΕΑ.
Επίσης έγινε διαμόρφωση βοηθητικού χώρου άθλησης στο ημιυπόγειο σε χώρο των αποδυτηρίων, ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση των αποδυτηρίων στο ημιυπόγειο και άλλες παρεμβάσεις

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών στον ίδιο χώρο, με φροντίδα της Δημοτικής Αρχής, τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής ( open gym)και συγκεκριμένα οκτώ διπλά όργανα γυμναστικής για την ταυτόχρονη εκγύμναση κάθε φορά 16 ατόμων που μπορούν να ακολουθούν πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης ή απλώς να τα χρησιμοποιούν για διατάσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το