Τοπικά

Παραδοσιακοί χοροί στο 5ο ΓΕΛ Βόλου – Ενθουσίασε η χθεσινή εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο

Εκδηλώσεις για την επέτειο του ‘21 πραγματοποιήθηκαν χθες στα σχολεία της Μαγνησίας. Με τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και ιστορικές αναφορές οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τίμησαν τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.
Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις έγινε και ειδική αναφορά στο γεγονός ότι σε δύο χρόνια από φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού και την απελευθέρωσή τους με την ίδρυση ανεξάρτητου Κράτους λίγα χρόνια αργότερα μετά από μεγάλες μάχες και θυσίες.
Στο 5ο ΓΕΛ Βόλου ο χθεσινός εορτασμός είχε ένα διαφορετικό χρώμα, καθώς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν παραδοσιακοί χοροί. Έτσι μια πολυπληθής ομάδα μαθητών, κοντά στα 60 άτομα, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς με την ορχήστρα που βρισκόταν στον αύλειο χώρο να παίζει και να ερμηνεύει όμορφα τραγούδια.
Τη χορευτική ομάδα χειροκρότησαν οι παρευρισκόμενοι μαθητές και καθηγητές του σχολείου.


Ο διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Αποστολάκης τόνισε πως «προσπαθήσαμε να ζωντανέψουμε ξανά μνήμες με ένα παραδοσιακό τρόπο και έτσι αποφασίσαμε να πραγματοποιηθούν παραδοσιακοί χοροί για την Εθνική Επέτειο. Οι συνάδελφοι, όπως οι κ.κ. Άγγελος Τσαρουχάς, Νίκος Χατζησκάκης, αλλά και η κ. Κούντρια καθοδήγησαν τους μαθητές οι οποίοι έκαναν πολύ φιλότιμες προσπάθειες».
Από την πλευρά του ο καθηγητής κ. Χατζησκάκης είπε πως «σκεφτήκαμε να τιμήσουμε την Εθνική Επέτειο με παραδοσιακά όργανα και χορούς και να συμμετέχουν οι μαθητές περισσότερο. Συνολικά χόρεψαν 60 μαθητές. Μάλιστα το σχολείο κατά καιρούς έχει τελέσει με τον ίδιο τρόπο τις Εθνικές Επετείους δηλαδή με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Εκτός από τους μαθητές υπάρχουν και οι καθηγητές που τους αρέσει αυτή η πρωτοβουλία».
Για περίπου μία ώρα ο αύλειος χώρος του 5ου ΓΕΛ Βόλου πλημμύρισε από ήχους της παραδοσιακής μουσικής με τους παρευρισκόμενους να ενθουσιάζονται.

Η παρέλαση
Στους 2.500 ανέρχονται οι μαθητές και τα μέλη των προσκόπων και των άλλων πολιτιστικών συλλόγων οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη μαθητική παρέλαση που θα αρχίσει μεθαύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι και θα αποτελούν την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου.
Χθες έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο παρουσία σημαιοφόρων και παραστατών από διάφορα σχολεία της πόλης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στη μαθητική παρέλαση θα συμμετάσχουν συνολικά 2.500 μαθητές από 25 σχολεία, 22 πολιτιστικούς συλλόγους, δέκα τμήματα προσκόπων και από άλλα τμήματα.
«Οι μαθητές μας με την παρέλαση και την κατάθεση στεφάνων αποτίουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες του ’21 που θυσίασαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης αποτελούν φάρο θάρρους και ηθικής τόνωσης για τους σημερινούς Έλληνες που ζουν δύσκολες στιγμές» δήλωσε ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το