Τοπικά

Παραχώρηση της Πλαζ Αλυκών σε ιδιώτη για 9 χρόνια – Εγκρίθηκαν οι όροι για τη δημοπρασία

Σε ιδιώτη για διάστημα 9 ετών θα παραχωρηθεί η Πλαζ των Αλυκών και τους όρους για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας ενέκρινε σε σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Το ελάχιστο όριο προσφοράς ορίστηκε σε 11.000 ευρώ και θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο με το ποσοστό του ετήσιου πληθωρισμού, πλέον χαρτοσήμου 3,6%. Ελεύθερη θα είναι η είσοδος της Πλαζ για τους λουόμενους. Ο εκμισθωτής, που είναι ο Δήμος Βόλου, θα αναλαμβάνει την υποχρέωση πρόσληψης ναυαγοσώστη και διάθεσης του απαραίτητου εξοπλισμού. Από την πλευρά του θα αναλάβει την υποχρέωση να πυρασφαλίσει με δαπάνη του τα κτίρια, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τους όρους, οποιαδήποτε ανακαίνιση ή επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων ή κατασκευή νέου κτηρίου θα είναι επιτρεπτή μετά από ρητή έγγραφη συναίνεση των αρμόδιων οργάνων του Δήμου Βόλου. Η δαπάνη για οποιαδήποτε ανακαίνιση, μετατροπή ή νέα κατασκευή θα βαρύνει τον μισθωτή, ο οποίος αναλαμβάνει και τη συντήρηση των κτιρίων, των υποδομών και του παραχωρούμενου εξοπλισμού στην Πλαζ.
Στη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τους όρους για τη διακήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά στην εκποίηση περίπου 300 εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ενδεικτικού προϋπολογισμού 13.500 ευρώ ενώ ενέκρινε και δύο πλειοδοτικές δημοπρασίες με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων για την παραλία Σουτραλί Αγριάς, έναντι 1.369 ευρώ.

Παράλληλα αποφασίστηκε η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για επαγγελματίες που μισθώνουν δημοτική ακίνητα. Πρόκειται για 14 επαγγελματίες που μίσθωνα δημοτική ακίνητα για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο , και η απαλλαγή από την καταβολή του 40% του μισθώματος έγινε μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων, στην οποία θα αποδεικνύεται η αναστολή επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το