Τοπικά

Παραχώρηση τάφου τιμής ένεκεν στον Χαράλαμπο Τσιμά

Την παραχώρηση, τιμής ένεκεν, τάφου στον Χαράλαμπο Τσιμά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του, θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Ο Χαράλαμπος Τσιμάς απεβίωσε στις 14 Ιανουαρίου 2021. Είχε κάνει πολλές δωρεές όπως δωρεά δύο μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στη μονάδα τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου, προτομή του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο προαύλιο της Μητρόπολης του Βόλου, επέκταση πτέρυγας στο Γηροκομείο Καναλιών, δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στις Ειδικές Δυνάμεις Μαγνησίας, δωρεά δύο οχημάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, χρηματική ενίσχυση και ανακαίνιση αίθουσας για παιδιά με κινητικά προβλήματα στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου αλλά και πλήρη ανακατασκευή του Ξενώνα Φιλοξενίας των συγγενών των ασθενών του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου και αγορά εξοπλισμού. Επίσης εν ζωή τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της Πόλης του Βόλου και με τον Χρυσό Σταυρό από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Σημειώνεται πως με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης τάφων τιμής ένεκεν σε όλα τα Κοιμητήρια του Δήμου για τον ενταφιασμό προσώπων και μόνον αυτών, με ιδιαίτερη εθνική, κοινωνική πνευματική, καλλιτεχνική, θρησκευτική πολιτική δράση, καθώς και δωρητών προς τα Κοιμητήρια.

Καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν αξία
Στην καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία θα προχωρήσει στο μεταξύ ο Δήμος Βόλου και αντίστοιχη απόφαση θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο. Έχοντας υπόψη την ανάγκη εκκαθάρισης του υπογείου του κτηρίου του Κέντρου Νέων Τεχνολογιών όπου στεγάζεται το Τμήμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαφάνειας, με τη σχετική έκθεση της Επιτροπής Γνωμοδότησης για την καταστροφή αχρήστων κινητών πραγμάτων, αναμένεται να καταστραφούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ups, οθόνες, τηλέφωνα και εκτυπωτές η αξία των οποίων εκτιμήθηκε ως μηδενική. Ακόμη η τήρηση και φύλαξη αυτών δεν πρόκειται να φέρει κανένα όφελος στο Δήμο, είναι μη επιδεκτά επισκευής και δεν πρόκειται να πωληθούν.

Δημοτικά ακίνητα
Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει επίσης τη λύση της μισθωτικής σχέσης που αφορά δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται στην πλατεία Ανω Λεχωνίων ενώ αναμένεται να δοθεί παράταση στη μίσθωση δημοτικού καταστήματος στην κεντρική πλατεία Πορταριάς από εταιρεία. Το κατάστημα είχε μισθωθεί για οχτώ χρόνια μέχρι τις 29/5/2030. Με αίτησή της η μισθώτρια εταιρεία ζητά την παράταση της εν λόγω μίσθωσης και το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να δώσει παράταση για 12 χρόνια με μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 2.083,33 ευρώ. Θα αποφασιστεί επίσης η εκμίσθωση της αίθουσας του δημοτικού αμφιθεάτρου του πρώην Δημαρχείου της Νέας Αγχιάλου στον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Ν. Αγχιάλου για την πραγματοποίηση παραστάσεων της θεατρικής ομάδας του συλλόγου στις 16, 17 και 18 Νοεμβρίου ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα και ώρες από 18.00 έως 22.00. Το δε μίσθωμα προτείνεται να είναι το ποσό των 150 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το