Τοπικά

Παρ’ ολίγον να κεραυνοβοληθούν οδηγοί μπροστά από το ΠΕΒ – Νταλίκα απέκοψε καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας 

Παρ’ ολίγον να θρηνήσουμε θύματα χθες στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του 304 ΠΕΒ, όταν αποκόπηκαν καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσης τάσης και κατέπεσαν στο οδόστρωμα της οδού, στο τμήμα μεταξύ Χαλυβουργίας και του στρατιωτικού εργοστασίου.
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, γύρω στις 11.45 χθες το πρωί κι ενώ στο τμήμα του δρόμου διεξάγονταν εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος, στο πλαίσιο της εργολαβίας για τα «σαμαράκια».

Ένα φορτηγό που μετέφερε αμμοχάλικο για το έργο, προφανώς από απροσεξία του οδηγού του, προσέκρουσε με το πίσω μέρος της καρότσας του, στη διάρκεια ανατροπής της, για να ξεφορτώσει το αμμοχάλικο, σε κολόνα μεταφοράς καλωδίων ηλεκτρικής ενέργειας μέσης τάσης. Η κολόνα δεν αποκόπηκε από τη βάση της, ωστόσο έγειρε, με αποτέλεσμα να «χαμηλώσουν» και τα τρία τουλάχιστον καλώδια που διέρχονταν κάθετα πάνω από την εθνική οδό. Εργαζόμενοι στην εργολαβία αμέσως κινητοποιήθηκε και με κόκκινες σημαίες άρχισαν αν κάνουν σινιάλο στους διερχόμενους οδηγούς, να είναι προσεκτικοί, καθώς υπήρχε κίνδυνος, αν διερχόταν μεγάλο όχημα, να παρασύρει τα καλώδια και να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΔΕΔΔΗΕ τα καλώδια μετέφεραν ηλεκτρική ενέργεια 20.000 βολτ… Αυτό ωστόσο που φοβόντουσαν, δεν άργησε να συμβεί. Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βόλο, που έχει δοθεί πρόσφατα σε κίνηση από την εργολήπτρια εταιρία του έργου, κινούνταν μια νταλίκα, η οποία μάλιστα είχε ανυψωμένη την καρότσα της (ανατροπή). Ο οδηγός της νταλίκας δεν έδωσε φαίνεται σημασία και δεν πρόσεξε το σινιάλο των εργαζομένων με τις κόκκινες σημαίες, παρέσυρε τα χαμηλωμένα καλώδια, τα έκοψε, ρίχνοντάς τα στο οδόστρωμα, ενώ από την ισχύ της φοράς που είχε το όχημα, παρέσυρε και έριξε καταγής και τις δύο κολόνες, δεξιά και αριστερά της εθνικής οδού, που συνδέονταν τα καλώδια…

Ο οδηγός της νταλίκας συνέχισε την πορεία του, χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι, ούτε και τα οχήματα που ακολουθούσαν το βαρύ όχημα, ενώ επιτόπου έσπευσε κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ και αστυνομική δύναμη, που απέκοψε για λίγα λεπτά την κυκλοφορία, μέχρι να απελευθερωθεί ο δρόμος από τα καλώδια.

Σύμφωνα με τεχνικό της ΔΕΔΔΗΕ, λειτούργησε αυτόματα με την αποκοπή των καλωδίων το σύστημα ασφαλείας του δικτύου και κόπηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μείνει αυτή χωρίς ρεύμα για περίπου μισή ώρα.
Σύμφωνα με τους τεχνικούς της ΔΕΔΔΗΕ τόσο ο οδηγός της νταλίκας, όσο και οι διερχόμενοι πίσω από αυτήν, είχαν άγιο, διότι τα καλώδια θα μπορούσαν να επιπέσουν στα οχήματα με δύναμη και να τα διαλύσουν, τραυματίζοντας οδηγούς και επιβαίνοντες.

Το κλιμάκιο των τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση, ενώ όλοι μιλούν για τύχη που δεν θρηνήσαμε ακόμη και θύματα.
Σημειώνεται ότι ανάλογο ατύχημα είχε συμβεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο, πάλι με την ανατρεπόμενη καρότσα φορτηγού στην περιοχή των Κάτω Λεχωνίων.
Η ανατρεπόμενη καρότσα όταν ανυψώθηκε, είχε παρασύρει τρία καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσης τάσης, με αποτέλεσμα ηλεκτρικό ρεύμα να κεραυνοβολήσει το όχημα και να λιώσουν κυριολεκτικά τα δύο πίσω ελαστικά των τροχών του…
Ο 40χρονος οδηγός είχε εξέλθει τότε έντρομος του οχήματος και είχε σωθεί, καθώς τα ελαστικά είχαν δράσει ως μονωτές…

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΙΡΟΝΙΚΟΛΗ

Την αγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΙΡΟΝΙΚΟΛΗ κηδεύσαμε προχθές Παρασκευή 29…

31 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ευρώπη για την αφρικανική σκόνη – 180.000 τόνοι άμμου κάλυψαν τον ουρανό της Ελβετίας – Δείτε φωτογραφίες

Μια τεράστια ποσότητα άμμου από τη Σαχάρα έχει καλύψει τον ελβετικό ουρανό από την Παρασκευή,…

30 Μαρτίου 2024

AT&T: Μαζική διαρροή δεδομένων πελατών – Επηρεάστηκαν 73 εκατ. χρήστες

Η AT&T προχώρησε σε αλλαγή κωδικών πρόσβασης λογαριασμών για εκατομμύρια πελάτες της αυτή την εβδομάδα,…

30 Μαρτίου 2024

Λύγισε στη δεύτερη παράταση από τον Εθνικό Π. η Νίκη με 92-97

Μόνο αδιάφορο δεν ήταν το παιχνίδι μεταξύ Νίκη και Εθνικού στο Κλειστό Ν. Ιωνίας για…

30 Μαρτίου 2024

Θέμα στον Guardian το σχέδιο για υποχρεωτική ποσόστωση ελληνικής μουσικής

Θέμα στο βρετανικό Guardian έγινε το σχέδιο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για υποχρεωτική εκτέλεση…

30 Μαρτίου 2024

Κολωνός: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Πότε θα ξέρουμε τις τελικές ποινές

Τη Δευτέρα θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες για την…

30 Μαρτίου 2024