Τοπικά

Παρ΄ολίγον έκρηξη στο λεβητοστάσιο του πρώην «Πολυκλαδικού»

polykladiko

Από τύχη αποφεύχθηκε να σημειωθεί έκρηξη σ’ ένα από τα πολυπληθέστερα σχολικά συγκροτήματα του Βόλου, νωρίς σήμερα το πρωί, από φωτιά που εκδηλώθηκε στο υπόγειο του κτιρίου, όταν ο διευθυντής ενός εκ των συστεγαζόμενων σχολείων επιχείρησε να ανάψει τον καυστήρα του καλοριφέρ, χωρίς να υπάρχει νερό στο λέβητα.
Πρόκειται για το διδακτήριο του πρώην «Πολυκλαδικού», όπου εκτελούνταν προγραμματισμένη παρέμβαση του Δήμου Βόλου για την αντικατάσταση κλειστών δοχείων διαστολής στο λεβητοστάσιο. Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης του Δήμου Δ. Φαλαγγάρης, η παρέμβαση είχε ξεκινήσει από χθες με τις απαραίτητες εργασίες προετοιμασίας. Τέθηκε εκτός λειτουργίας το σύστημα και άδειασε ο λέβητας από νερό, ώστε σήμερα να ξεκινήσει η αντικατάσταση.
Ωστόσο, ο διευθυντής ενός εκ των σχολείων αποπειράθηκε το πρωί να θέσει σε λειτουργία τον καυστήρα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά, η οποία ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις χάρις στην άμεση κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, ενώ ειδοποιήθηκε για το περιστατικό το Τμήμα Συντήρησης του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη του Τμήματος, οι διευθυντές των σχολείων είχαν ενημερωθεί για την παρέμβαση, όπως και για το γεγονός οτι είχε τεθεί εκτός λειτουργίας το σύστημα. Τα ίδια στελέχη έκαναν λόγο για λάθος χειρισμό, που όμως θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος.
Σημειώνεται οτι οι εργασίες στο λεβητοστάσιο συνεχίζονται κανονικά και υπολογίζεται οτι θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, ώστε να τεθεί σε λειτουργία χωρίς προβλήματα το σύστημα θέρμανσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το