Κόσμος

Παππούδες ληστές είχαν στήσει συμμορία και έκλεβαν ταχυδρομεία

Επικεφαλής συμμορίας ήταν δυο ηλικιωμένοι 60 και 70 ετών που συνελήφθη στην Ιταλία, αφού κατηγορούνται ότι διέπραξαν αρκετές ένοπλες ληστείες σε ταχυδρομικά γραφεία στη Ρώμη.

Είχαν ποινικό μητρώο

Ο 70χρονος Italo De Witt, με το παρατσούκλι «ο Γερμανός», ο Sandro Baruzzo, 68 ετών, και ο 77χρονος Raniero Pula μοιάζουν περισσότερο με ακίνδυνους παππούδες παρά με σκληρούς εγκληματίες, αλλά τα φαινόμενα απατούν.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ήταν οι αρχηγοί μιας αδίστακτης συμμορίας ένοπλων ληστών που ειδικευόταν στα ταχυδρομεία της Ρώμης. Η συμμορία είχε μια πολύ ξεκάθαρη δομή, με τους τρεις ηλικιωμένους κυρίους στην κορυφή και άλλους τρεις ειδικούς, έναν κλειδοποιό (66 ετών) για να παραβιάζει τις διάφορες κλειδαριές και δύο οικοδόμους (51 και 56 ετών) που χειρίζονταν την “τρύπα” από την οποία η συμμορία έμπαινε στα ταχυδρομεία. Όλα τα μέλη είχαν ποινικό μητρώο, αλλά οι αρχηγοί είχαν ιδιαίτερα εντυπωσιακό μητρώο που έφτανε μέχρι τη δεκαετία του 1970.

Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ. Οι ιταλικές αρχές άρχισαν να ερευνούν τις δραστηριότητες της συμμορίας μετά από μια ληστεία σε ταχυδρομείο τον περασμένο Μάιο, όταν τρία άτομα που φορούσαν μάσκες, καπέλα και γυαλιά ηλίου για να μην αναγνωρίζονται, απείλησαν με όπλο το προσωπικό και κατάφεραν να φύγουν με 195.000 ευρώ. Έκτοτε, οι ερευνητές έμαθαν ότι σχεδίαζαν τουλάχιστον άλλες δύο ληστείες, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν για διάφορους λόγους.

Στις 30 Αυγούστου 2023, η συμμορία επρόκειτο να χτυπήσει ένα ταχυδρομείο, αλλά ματαίωσαν την ένοπλη ληστεία αφού παρατήρησαν ότι οι φρουροί ασφαλείας είχαν φορτώσει μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό στο ΑΤΜ, με αποτέλεσμα οι πιθανές ανταμοιβές να μην αξίζουν τον κίνδυνο. Στη συνέχεια, στις 6 Σεπτεμβρίου, στάθηκαν άτυχοι, καθώς το θωρακισμένο φορτηγό που είχαν βάλει στόχο δεν έφτασε ποτέ στο ταχυδρομείο της Ρώμης που είχαν προγραμματίσει να χτυπήσουν.

Είχαν αναβάλει ληστεία λόγω… ακράτειας
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μια άλλη ένοπλη ληστεία ματαιώθηκε από τους ηλικιωμένους, επειδή ο ένας από αυτούς -ο 66χρονος κλειδοκράτορας- είχε προβλήματα ακράτειας και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση προστάτη. η έμπειρη συμμορία συνελήφθη τελικά στις 6 Νοεμβρίου, όταν επιχείρησαν να ληστέψουν ένα ταχυδρομείο στη Via Calpurnio Pisone, αγνοώντας ότι βρίσκονταν υπό αστυνομική παρακολούθηση.

Ως συνήθως, οι χτίστες άνοιξαν μια τρύπα στον τοίχο και την κάλυψαν με κόντρα πλακέ. Έτσι τρία από τα μέλη της συμμορίας μπήκαν στο ταχυδρομείο, αλλά καθώς ετοιμάζονταν να διαφύγουν με 152.000 ευρώ, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι εισαγγελείς έμαθαν ότι οι τρεις ηλικιωμένοι αρχηγοί δεν χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα, αντ’ αυτού, συναντιόντουσαν συχνά σε ένα σκοτεινό μπαρ για να καταστρώσουν τα σχέδιά τους. Και οι τρεις ήταν παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας.

Πηγή:ethnos

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι “εκλεκτοί του Πογέτ για τον αγώνα με τον Καζακστάν

Τους παίκτες που θα παλέψουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο Euro 2024 ανακοίνωσε ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός…

13 Μαρτίου 2024

Διαδικτυακή έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απλούστευση των κανόνων της ΚΑΠ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους αγρότες να λάβουν μέρος σε διαδικτυακή έρευνα σχετικά με την…

13 Μαρτίου 2024

Kairos: Πύραυλος της Space One εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του – Δείτε βίντεο

Σε αποτυχία κατέληξε η εκτόξευση πυραύλου της Space One στην περιοχή Wakayama της Ιαπωνίας τα…

13 Μαρτίου 2024

Δύο συλλήψεις με μισό κιλό χασίς

Συνελήφθησαν, χθες (12-03-2024) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του…

13 Μαρτίου 2024

Προελαύνουν οι Κορασίδες του Γ.Σ. Βόλου στο βόλεϊ

Η προέλαση των Κορασίδων (Κ18) του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Α2…

13 Μαρτίου 2024

Δήμος Βόλου: Μεγάλη Αποκριάτικη Εκδήλωση στο κέντρο του Βόλου και κούλουμα στο Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου και τη Νέα Αγχίαλο

Μεγάλη Αποκριάτικη Εκδήλωση την Κυριακή 17 Μαρτίου στο κέντρο του Βόλου και ΚΟΥΛΟΥΜΑ από τον Δήμο…

13 Μαρτίου 2024