Ελλάδα

Παππάς: Κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής για αλλοίωση πρακτικών

Στα άκρα φτάνει η κόντρα στην Προανακριτική Επιτροπή, με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά να καταθέτει μήνυση εναντίον του προέδρου της Επιτροπής, Σταύρου Κελέτση για την αλλοίωση των πρακτικών.

Ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι απαλήφθηκαν κομμάτια από την κατάθεση του Χ. Καλογρίτσα τα οποία αποδεικνύουν ότι ο μάρτυρας αναιρεί όσα νωρίτερα είχε υποστηρίξει και δείχνουν πως δεν έχει καμία αξιοπιστία. «Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου», τόνιζαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, πάντως, να υπογραμμίζει ότι τα λεγόμενά του δεν είχαν αξία, μιλώντας μάλιστα για «αερολογίες».

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα. Καταθέσαμε μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής του κ.Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Βαγγέλης Γεωργακόπουλος σημείωσε: «Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί από οποιονδήποτε».

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα», δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία μιλά για «πανικό του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά», με αφορμή όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην προανακριτική. «Ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής. Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις “εντολάρες” που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη “χρηματοδότηση” μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος “κοιμόταν” στο σπίτι του “Μεγαλοεργολάβου”;», αναφέρει η ΝΔ και παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι «όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το