Ελλάδα

Παππάς για Μητσοτάκη: Σαμαράς λέει και κλαίει…

papas

Με τη χαρακτηριστική φράση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Σαμαράς λέει και κλαίει» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντά στα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης και σχολιάζει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές.

Παραφράζοντας αυτό που ήταν γραμμένο στην τούρτα γενεθλίων του πρώην Πρωθυπουργού, ο Νίκος Παππάς υπογραμμίζει πως ο Κ. Μητσοτάκης «έχει ταυτιστεί με τον Αν. Σαμαρά» και προσπαθεί «να δικαιώσει τη διακυβέρνηση μέχρι το 2014, όπου ήταν άλλωστε υπουργός».
Σε συνέντευξη του στη Real News εξαπολύει πυρά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας πως «ως άλλος Χουντίνι θέλει να φέρει την ανάπτυξη μέσα από την ήδη αποτυχημένη συνταγή των μειώσεων των μισθών και συντάξεων». Και σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις τονίζει «ήδη η παρένθεση ξεχείλωσε και πάει ολοταχώς για παρένθεση οκταετίας» κάνοντας λόγο για «στρατηγικό αδιέξοδο της ελληνικής Δεξιάς».
Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στην πρόσφατη συμφωνία επισημαίνοντας πως «τα 700 εκατομμύρια ευρώ το μήνα που θα πέσουν στην αγορά ως τον Οκτώβριο για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων και η σταθερότητα που εμπνέει η ρύθμιση του χρέους αρκούν για να αναστρέψουν τις όποιες υφεσιακές επιπτώσεις».
Παράλληλα υπογραμμίζει πως «στην ελάφρυνση των πλέον αδύναμων θα συμβάλει καταλυτικά και το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός».
Στη συνέντευξη ο Ν. Παππάς αναφέρεται και στην Αριστερά λέγοντας πως ο ρόλος της «δεν είναι να περιγράφει το δύσκολο παρόν και ένα ζοφερό μέλλον. Η Αριστερά πρέπει να εντοπίζει τα επίδικα της συγκυρίας, να οικοδομεί συμμαχίες και να διαμορφώνει πλειοψηφίες για να προστατεύει την κοινωνία και να αναχαιτίζει την απογοήτευση. Το “δεν γίνεται αλλιώς” αφορά άλλους».
Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το