Ελλάδα

Παπούλιας: Η κρίση δεν θα μας νικήσει-Θα την ξεπεράσουμε ενωμένοι

&

Για εξαιρετική ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού προς εκείνους που «το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ότι η δημοκρατική Ευρώπη μπορεί να επικρατήσει», έκανε λόγο μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, διαβεβαιώνοντας ότι «η κρίση δεν θα μας νικήσει».

«Ήταν μια εξαιρετική παρέλαση. Η Ελλάδα και οι ένοπλες δυνάμεις, ο λαός όλοι είμαστε πολύ δυνατοί, είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την όποια απειλή…Είναι μια εξαιρετική μέρα μνήμης, μια ημέρα εξαιρετικής τιμής και σεβασμού προς εκείνους που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ότι η δημοκρατική Ευρώπη μπορεί να επικρατήσει» δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας, προσθέτοντας:

«Ο ελληνικός λαός σήμερα αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Υποφέρουμε. Το ξέρω. Εύχομαι με αλληλεγγύη, αγάπη και ενότητα να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες, όσων πολέμησαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά…Η κρίση δεν θα μας νικήσει…και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε».

Η σημερινή «δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης αλλά και ελπίδας για το μέλλον…Εγγυητής της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τις οποίες θαυμάσαμε σήμερα. Στέλνουμε μήνυμα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στη γειτονιά μας και μήνυμα προς τον ελληνικό λαό που πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος» δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε με τον Κ. Παπούλια την στρατιωτική παρέλαση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το