Τοπικά

Παπατόλιας, Βεργόπουλος και Οικονόμου: Προτείνουν εκλογική στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορετική άποψη έχουν τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που εξέφρασαν στο Διαρκές Συνέδριο του Κόμματος. Πρόκειται για τους Απόστολο Παπατόλια, Γιώργο Βεργόπουλο και Θανάση Οικονόμου, οι οποίοι διαφωνούν με την αυτόνομη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ και προτείνουν εκλογική στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, οι τρεις άνδρες εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση, δημοσιοποιώντας τη θέση τους.
Η ανακοίνωση
Η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να κάνει την γενναία επιλογή να μην κατέλθει στις προσεχείς εκλογές.
Με την επιλογή αυτή, μέσα στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, η ΔΗΜ.ΑΡ θα επιβεβαιώσει εκ νέου τις πολιτικές κατευθύνσεις και τη στρατηγική στόχευσή της των τελευταίων μηνών για την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος.
Χρέος της ΔΗΜ.ΑΡ είναι να συμβάλλει και να στηρίξει ενεργά τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου πλειοψηφικού ρεύματος στην κοινωνία το οποίο θα εγγυάται το μέλλον και την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης.
Στις προσεχείς εκλογές η ΔΗΜ.ΑΡ πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις με το πλειοψηφικό ρεύμα που διαμορφώνεται με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει την εκλογική του επικράτηση απέναντι στις δυνάμεις που ευθύνονται για την κοινωνική καταστροφή των τελευταίων ετών.
Η στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ στην αναγκαία αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα θα είναι αυτονόητα ανιδιοτελής και χωρίς εκλογικά ανταλλάγματα, σύμφωνα με τις παρακαταθήκες ήθους και ύφους που χαρακτηρίζουν όλη την ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς.
Μετά τις εκλογές στόχος μας είναι η ΔΗΜ.ΑΡ ως αυτοτελής πολιτικός οργανισμός να συμβάλλει με τις θέσεις και τις προτάσεις της στην επιτυχή υλοποίηση ενός αριστερού και προοδευτικού κυβερνητικού προγράμματος και παράλληλα να διαμορφώσει τις πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες της στην πορεία της χώρας και της κοινωνίας για μια προοδευτική έξοδο από την κρίση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το