Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Εγκληματίες μετανοήσετε, Ναπολιτάνοι, αντιδράστε στην Καμόρρα

Fragiskos

Με έκκληση κατά της εκμετάλλευσης της εργασίας και κατά της μαφίας, ξεκίνησε η προγραματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Νάπολη. «Όποιος χριστιανός δέχεται την διαφθορά, βρωμάει, αποδέχεται την δυσοσμία», δήλωσε ο ποντίφικας, μιλώντας σε κεντρική πλατεία της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου.

«Εγκληματίες πρέπει να μετανοήσετε, ναπολιτάνοι, αντιδράστε στην Καμόρρα», πρόσθεσε ο ποντίφικας, με ανοικτή καταδίκη της τοπικής αυτής μαφίας.

Ο πάπας Μπεργκόλιο γνωρίζει καλά ότι το πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος, στην Κάτω ιταλία είναι άμεσα συνδεδεμένο με εκείνο της έλλειψης εργασίας: «η ανεργία, η ανεπαρκής εργασία μας κλέβει την αξιοπρέπειά μας. Χωρίς δουλειά ο κάθε ένας από μας μπορεί να αρχίσει να ολισθαίνει προς την διαφθορά», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Ο πάπας ζήτησε, επίσης, την διαμεσολάβηση του πολιούχου της Νάπολης, Σαν Τζεννάρο, ώστε να μπορέσει να ηττηθεί οριστικά η διαφθορά. Το απόγευμα ο «άγιος πατέρας των καθολικών» θα πάρει μέρος σε ειδική τελετή, κατά την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, μπορεί να επαναληφθεί το θαύμα που επιτρέπει στο αίμα του Αγίου Τζεννάρο, μέσα σε γυάλινη φιάλη, να επανέλθει σε ρευστή μορφή.

Πριν αφιχθεί στην Νάπολη ο ποντίφικας προσευχήθηκε σε ειδικό χώρο λατρείας αφιερωμένο στην Παρθένο, στην Πομπηία, ενώ θα μεταβεί στις φυλακές του Ποτζιορεάλε όπου και θα συναντηθεί με τους κρατούμενους.

πηγή www.news247.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το