Ελλάδα

Παπανδρέου: Θα μπορούσα να πάω σε ένα νησί και να παίζω κιθάρα

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ
Στην άποψή του για διενέργεια δημοψηφίσματος μετά τις εκλογές, με κύριο θέμα τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές, εμμένει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, αφήνοντας παράλληλα να διαφανεί η στήριξη του νεότευκτου κόμματός του στην Αριστερά, αρκεί να υπήρχε συμφωνία επί του δημοψηφίσματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στην τρίτη γενιά μιας επιφανούς δυναστείας και τώρα προσπαθεί να κάνει την επάνοδό του έπειτα από την εκπαραθύρωσή του από την πρωθυπουργία το 2011, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, μόνο που δεν το κάνει με το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, αλλά με ένα νέο κόμμα.
«Το κόμμα θεωρείται μπαλαντέρ στις εκλογές και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο, εάν και εφόσον καταφέρει να πιάσει το όριο του 3% και μπει στη Βουλή», γράφει το άρθρο.
Αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς, ο συγκάτοικός του στις αρχές του 1970 στο Amherst College της Βοστώνης, παρέλειψε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ή να αποκρούσει τις πιέσεις των συμφερόντων, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται πρόθυμος να συνομιλήσει κυβερνητικά με τον ΣΥΡΙΖΑ αν τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ένα δημοψήφισμα, σημειώνεται.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το