Τοπικά

Παπανάτσιου: Οι τράπεζες να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους με κριτήριο την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών

Η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Παπανάτσιου κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση με την οποία ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να την ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζαγορά. Όπως αναφέρει:

Την ώρα που το θέμα της πιθανής κρατικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς επί ζημία του ελληνικού Δημοσίου απασχολεί το πολιτικό και οικονομικό κόσμο και ενώ είναι ακόμη νωπή η αιφνίδια εξαγορά της αγροτικής τράπεζας επί πινακίου φακής από τη Τράπεζα Πειραιώς το 2012 που άφησε ένα τεράστιο κενό στην υποστήριξη του αγροτικού κόσμου, η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει 51 περιφερειακά υποκαταστήματα, η πλειονότητά τους σε δυσπρόσιτες αγροτικές και νησιωτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, έρχεται να προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα όλων μας.
Στην εν λόγω απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς συγκαταλέγεται και το υποκατάστημα της Ζαγοράς του Πηλίου που βρίσκεται σε μια δυσπρόσιτη συχνά αποκλεισμένη λόγω κακοκαιρίας περιοχή, η οποία παρά τις δυσκολίες αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό και αναπτύσσει σημαντικότατη αγροτική και τουριστική δραστηριότητα.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ζαγοράς ενδέχεται να δουν το ιστορικό υποκατάστημα της τεως Αγροτικής Τράπεζας νυν Πειραιώς να κλείνει αφήνοντας ακάλυπτο για τις αναγκαίες τραπεζικές υπηρεσίες τον πασίγνωστο, με διεθνή προβολή και με τεράστιο όγκο συναλλαγών Α.Σ. Ζαγοράς, τους επαγγελματίες του Ανατολικού Πηλίου, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τις δημοτικές επιχειρήσεις, τους αγρότες, τους επισκέπτες και τους υπερήλικες που δυσκολεύονται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Για τους παραπάνω λόγους η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Παπανάτσιου ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να την ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζαγορά τονίζοντας ότι η ελληνική κοινωνία έχει σηκώσει ένα μεγάλο βάρος για να ενισχυθεί το τραπεζικό σύστημα και για το λόγο αυτό οφείλουν οι τράπεζες να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους σύμφωνα με το κριτήριο της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και των κοινωνικών αναγκών και ότι δεν πρέπει να μείνει μια ολόκληρη ορεινή περιοχή με μεγάλο όγκο συναλλαγών χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση, πόσο μάλλον που η Τράπεζα Πειραιώς είναι διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας και οφείλει να στηρίζει και να εξυπηρετεί τον αγροτικό κόσμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το