Τοπικά

Παπανάτσιου: Να ενισχυθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών

Η αναπληρώτρια τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Παπανάτσιου, μαζί με τον Τ. Αλεξιάδη, κατέθεσε εκ νέου ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις αποφάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η Ερώτηση έρχεται σε συνέχεια εκείνης του περασμένου Μαρτίου για την απόσυρση ταμειακών μηχανών και την επικείμενη διασύνδεσή τους με το Υπουργείο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή της, η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και τα Ηλεκτρονικά βιβλία αποτελούν βασικό αναπτυξιακό εργαλείο για τις επιχειρήσεις και μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Σημειώνει δε πως, η υλοποίηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης σχετίζεται στενά με την υλοποίηση του έργου της διασύνδεσης των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανών με τις φορολογικές αρχές. Η βουλευτής τονίζει όμως πως, η αποστολή στοιχείων στην ΑΑΔΕ, είτε για συναλλαγές χονδρικής είτε λιανικής, προϋποθέτει αυξημένες απαιτήσεις τόσο του συστήματος της Υπηρεσίας, όσο και των επιχειρήσεων.

Η λειτουργία του όλου εγχειρήματος θα πρέπει να γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε οι φορολογικές αρχές να λαμβάνουν μεν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου, αλλά αυτό να μην επιφέρει δυσλειτουργίες και επιπρόσθετο οικονομικό βάρος στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Η βουλευτής σημειώνει επίσης πως η μέχρι τώρα εφαρμογή του όλου εγχειρήματος από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, φαίνεται να μην λαμβάνει υπόψιν τόσο την οικονομική επιβάρυνση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Η κ. Παπανάτσιου κλείνοντας, ζητά να αναλάβει πρωτοβουλίες το Υπουργείο ώστε να μην επιβαρυνθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η βουλευτής τονίζει πως, η οικονομική κατάσταση στην αγορά, εν μέσω νέων περιοριστικών μέτρων, δεν προσφέρεται για πρόσθετα κόστη και επιπρόσθετα το Κράτος και η Κυβέρνηση δεν έχουν προχωρήσει σε παροχές ρευστότητας ή την οποιαδήποτε ενίσχυση προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τους επαγγελματίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το